Η αποκαλυπτική συγκάλυψη της εξεταστικής

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Αν και έχω πολλούς λόγους για να διαφωνώ με τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ένα από λίγα αλλά σημαντικά θέματα στα οποία συμφωνούσα με την κυβέρνηση ήταν το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ. Παρακολούθησα αρκετές -όχι όλες- από τις συνεδριάσεις της συγκεκριμένης επιτροπής και το συμπέρασμα που έβγαλα αβίαστα ήταν ότι πράγματι υπήρχε σε πολλές περιπτώσεις ζήτημα “τριγωνικής” διαπλοκής κομμάτων, τραπεζών και ΜΜΕ.

Και ήρθε το λοιπόν πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την πιο πολυδιαφημισμένη εξεταστική επιτροπή της Βουλής “που θα χτυπούσε αλύπητα τη διαπλοκή”… Και τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια τραπεζικού δανεισμού που εξαϋλώθηκαν στα ταμεία των κομμάτων πήγαν μόνα τους και χώθηκαν στα κομματικά συρτάρια και δεν φέρει καμία ευθύνη ούτε ποινική, ούτε πολιτική κανένα πολιτικό πρόσωπο… Τέτοια συγκάλυψη είχαμε να δούμε από την εξεταστική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη Siemens! Αυτά τελικά -όπως μάθαμε χάρις αυτή την εξεταστική επιτροπή- τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που ο πρόεδρός του έστελνε επιστολές στις τράπεζες για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυγής… Της Αυγής της Καταπιστευματικής, που ξαφνικά μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση πολλαπλασίασε τα διαφημιστικά της έσοδα από τις τράπεζες, χωρίς φυσικά να έχει αυξήσει την κυκλοφορία της… Τέτοιο θαύμα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να πετύχει, να αποκαλύψει μαζί με τα άπλυτα των άλλων και τα δικά του και στο τέλος να τα συγκαλύψει και να τα ξεπλύνει όλα μαζί! Θα πει κανείς ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκαναν χειρότερα πράγματα! Φυσικά, εξάλλου τι χειρότερο από το να οδηγήσουν μια χώρα στη χρεοκοπία; Όμως δεν με ενδιαφέρει προσωπικά να συζητώ και ψάχνω να βρω τον λιγότερο διεφθαρμένο! Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκαθάρο πιο ότι εκεί ποντάρει να φαίνεται ως λιγότερο διεφθαρμένος. Σίγουρα θα τσιμπήσει αρκετός κόσμος…

Η κωλοτούμπα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας το 2015 σε σχέση με το μνημόνιο που θα έσκιζε μπορούσε κάποιος να την προβλέψει ή και να τη δικαιολογήσει, γιατί εδώ που τα λέμε όλα όσα πρέσβευε και πρεσβεύει η Αριστερά (εντός ή εκτός εισαγωγικών) προ πολλού ήταν ανίκανα να δώσουν λύσεις στα προβλήματα μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και ενός σύγχρονου δυτικού κράτους. Όμως ετούτη εδώ η κωλοτούμπα δεν δικαιολογείται! Το ηθικό πλεονέκτημα πλέον δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ούτε καν ως έκφραση και από κανέναν!

Και το χτύπημα στη διαπλοκή καθώς και ο αγώνας για την πολυφωνία ολοκληρώνεται με το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απέτυχαν παταγωδώς στην υπόθεση της αδειοδότησης των καναλιών, αλλά τουλάχιστον απέκτησαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους κάποια ΜΜΕ, όπως τον ΔΟΛ υπό τον Μουλόπουλο και το Documento υπό τον Καλογρίτσα (πέραν των ΜΜΕ του Μπόμπολα, της Εφ.Συν. κτλ). Πιο παλιό και από το παλιό!