Με ανατροπή στην ανατροπή ο Παναιτωλικός 3-2 την ΑΕΚ

Παλικαρήσια νίκη πέτυχε ο Παναιτωλικός με 3-2 κόντρα στην ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Είναι η δεύτερη νίκη στην ιστορία του Παναιτωλικού κόντρα στην ΑΕΚ. Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή στην ανατροπή, καθώς η ΑΕΚ προηγήθηκε με 1-2 στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Παναιτωλικός με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο του τον Γιάννη Νταλακούρα έδειξε πως ήθελε περισσότερο το ματς και παρά το βαρύ τερέν λόγω της βροχής έκανε την ανατροπή με δύο γκολ του Μάκου και πέτυχε σπουδαία νίκη.

Οι δύο ομάδες κατάλαβαν πολύ γρήγορα ότι οι προσπάθειές τους θα είναι δύσκολες σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο, αφού η μπάλα αλλού κυλούσε δύσκολα, αλλού κολλούσε εντελώς και ήταν αδύνατη κάθε προσπάθεια να την «τρέξεις». Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 6′, όταν μετά από… περιπέτεια ο Αλμέιδα έκανε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Κυριακίδης είχε σωστή τοποθέτηση και απέκρουσε.Το γκολ, πάντως, δεν άργησε να έρθει και ήταν για τον Παναιτωλικό. Στο 11′ ο Πάουλο βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, ανατράπηκε, ο Μαρκόβσκι αμέσως μετά σκόραρε, αλλά ο Παπαπέτρου έδωσε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαρκόβσκι, ο οποίος κατάφερε σε… δεύτερο χρόνο να κάνει το 1-0.

Παναιτωλικός - ΑΕΚΓρήγορη ανατροπή από την ΑΕΚ
Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 17′, όταν ο Αλμέιδα και ο Μάνταλος συνδυάστηκαν, ο Πορτογάλος έκανε νέο σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Ωστόσο, η τρίτη προσπάθεια του Αλμέιδα ήταν και… φαρμακερή. Στο 22′ ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ, ο Πορτογάλος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 27′, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Χαντάκιας πήρε κεφαλιά (από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε) και έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έφτασε στην ανατροπή: ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ, έδιωξε προσωρινά ο Μύγας, η μπάλα στρώθηκε στον Γαλανόπουλο και εκείνος με σουτ έκανε το 2-1.
Στο 35′ ο Παναιτωλικός φώναξε για καταλογισμό δεύτερου πέναλτι, πάλι από τον Μπάρκα πάνω στον Ρότσα και φαίνεται οι γηπεδούχοι να έχουν δίκιο, καθώς ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ βγήκε άτσαλα και βρήκε με το χέρι τον αντίπαλο, όμως είχε προηγηθεί φάουλ στον Γαλανόπουλο από τον Μύγα, που θα έπρεπε να τιμωρηθεί και με κάρτα.Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ήταν για την ΑΕΚ μετά από δύο λεπτά, όταν ο Αλμέιδα έγινε κάτοχος της μπάλας σε… απόσταση βολής από το τέρμα και δοκίμασε για ακόμη μια φορά το πόδι του, αναγκάζοντας για ακόμη μια φορά τον Κυριακίδη να διώξει σε κόρνερ.

Παναιτωλικός - ΑΕΚΑνατροπή με Μάκο
Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, δείχνοντας διάθεση να πιέσει και στο 53′ είχε διπλή ευκαιρία με διαδοχικά σουτ του Μαρκόβσκι που εξουδετέρωσε ο Μπάρκας. Όμως, μετά από δύο λεπτά κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Κούσας έβγαλε στον Μάκο κι εκείνος αμαρκάριστος πλάσαρε σωστά για το 2-2. Σχεδόν αμέσως ο Μοράις προχώρησε σε διπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τους Πέκχαρτ, Μπακασέτα (αντί των Βάργκας, Χριστοδουλόπουλου), γυρίζοντας και τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2. Στο 62′ ο Μπακασέτας έκανε μια σέντρα από δεξιά, αλλά ο Κυριακίδης μπλόκαρε προ του Αλμέιδα.

Στο 63′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ξανά για πέναλτι σε μια διεκδίκηση που είχαν ο Κλέσιο με τον Ντίας, με τον ρέφερι να κάνει παρατηρήσεις στον παίκτη του Παναιτωλικού, θεωρώντας ότι έπεσε για να κερδίσει το σφύριγμα. Τρία λεπτά αργότερα ο Χαντάκιας δοκίμασε ένα σουτ με εξωτερικό φάλτσο, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.Στο 78′ ο Παναιτωλικός έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Μαρκόβσκι βρέθηκε από αριστερά απέναντι στον Μπάρκα, πλάσαρε και είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το απέναντι δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Τελικά το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους στο 83′ από μια απίστευτη φάση: ο Ρότσα έκανε μια σέντρα, ο Μπάρκας φάνηκε να ελέγχει και να αφήνει τη μπάλα να βγει άουτ, όμως αυτή κόλλησε (φαίνεται οριακά να έχει περάσει τη γραμμή, αλλά είναι τόσο δύσκολη φάση που δεν φαίνεται ξεκάθαρα ούτε στο ριπλέι), με τον Μάκο να την παίρνει και να τη στέλνει στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (71′ Μουνιός), Λουίς Ρότσα (80′ Φάρλεϊ Ρότσα), Μαρκόβσκι.
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (58′ Πέκχαρτ), Μάνταλος (80′ Πατίτο), Χριστοδουλόπουλος (58′ Μπακασέτας), Αλμέιδα.