Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ για το αντισυνταγματικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου χαιρετίζει την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικό το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, θεωρώντας παράνομη την σχετική απόφαση του τότε υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη, το 2014.

Η ως άνω απόφαση αποτελεί νίκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές και μια πρώτη δικαίωση του συνεχιζόμενου αγώνα τους ενάντια στη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενώ διασφαλίζει την Κυριακή ως ημέρα ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και του οικογενειακού δεσμού.

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου είχε εξαρχής ταχθεί υπέρ της διασφάλισης της κυριακάτικης αργίας, η οποία μάλιστα αποτελεί σημαντική κατάκτηση της εργατικής τάξης. Ως εκ τούτου, επικροτούμε την απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου, που δικαιώνει τις πάγιες θέσεις μας σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα.

Πρέπει όλοι μας πια να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα της περιορισμένης αγοραστικής κίνησης δεν οφείλεται στην έλλειψη χρόνου του καταναλωτή, αλλά στην ιδιαιτέρως υψηλή φορολογία, στις περικοπές των μισθών και στα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας, που έχουν περιορίσει κατά πολύ τη ρευστότητα στην αγορά. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως την απόφαση της Δικαιοσύνης και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή της, με την κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ