1.380 οι καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου στην Αιτωλοακαρνανία

Η φράση «είναι τόσο πλούσιος που δεν ξέρει τι έχει» ταιριάζει γάντι στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο έχει μία τεράστια περιουσία, αναξιοποίητη και κυρίως καταπατημένη σε ποσοστό 80%.

Ελλάδα 2017. Οι διευθύνσεις δημόσιας περιουσίας δε γνωρίζουν ποια είναι η δημόσια περιουσία. Τα μόνο στοιχεία που έχουν για να εντοπίσουν οι υπάλληλοι τα όρια των εκτάσεων είναι φάκελοι του 1930. Οι καταπατητές των δημοσίων ακινήτων εμφανίζονται στην Εφορία και στα δικαστήρια ως νόμιμοι ιδιοκτήτες των ακινήτων με τίτλους ιδιοκτησίας που είτε δημιούργησαν οι ίδιοι ή δικαιοπάροχοί τους ή έχουν τίτλους που δημιούργησαν απώτατοι καταπατητές μετά το 1884!

Σύμφωνα με στοιχεία από τις περιφερειακές διευθύνσεις δημόσιας περιουσίας που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Star, 8 στις 10 δημόσιες εκτάσεις είναι καταπατημένες, ενώ οι αρμόδιοι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με τους τίτλους ιδιοκτησίας, καθώς δεν έχουν ούτε το απαραίτητο προσωπικό, αλλά ούτε και τα τεχνικά μέσα να το κάνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταπατημένες εκτάσεις στην Αιτωλοακαρνανία φτάνουν τις 1.380.