Ο Σκουρλέτης για την υδροδότηση του Αιτωλικού : Το Υπουργεί δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη ΔΕΥΑΜ

Στη Βουλή συζητήθηκε σήμερα επίκαιρη ερώτηση της Μαρίας Τριανταφύλλου σχετικά με την υδροδότηση του Αιτωλικού, χωρίς όμως, από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών να υπάρξει κάποια δέσμευση για επίλυση του ζητήματος παρά μόνο στην παρακολούθηση των δεδομένων της υπόθεσης.

“Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις δικές του και πρώτα από όλα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Μεσολογγίου, η Περιφέρεια, διότι πραγματικά δεν μπορεί το Υπουργεί να υποκαταστήσει αυτές τις υπηρεσίες. Αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα κάνει τα πάντα να συνδράμει, αλλά και να ελέγξει τελικά ποιοι έχουν ευθύνες. Δεν μπορούμε να παίζουμε ούτε με την υγεία, ούτε βέβαια να μην έχουν δυνατότητα χρήσης του νερού οι κάτοικοι του Αιτωλικού” ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης ενώ σχετικά με έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ σχολίσε λέγοντας πως “υπάρχουν, όμως, μια σειρά μελέτες από φορείς, ιδιώτες, πανεπιστήμια οι οποίοι θέτουν μεγάλα ερωτήματα εάν τελικά είμαστε στη σωστή κατεύθυνση της οριστικής λύσης του προβλήματος. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε μια διαρκή παρακολούθηση των πραγμάτων, έτσι ώστε να μην ανακαλύπτουμε το πρόβλημα όταν πλέον έχει φτάσει και έχει ξεπεράσει τα όριά του”.

Σχετικά με τη ρύπανση της πηγής του Κεφαλοβρύσου ο Υπ. Εσωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά : “Δεν πιστεύω ότι σήμερα δεν υπάρχουν τα επιστημονικά μέσα και δεδομένα για να μπορούμε να εντοπίσουμε την πραγματική αιτία του φαινομένου. Και πρέπει όλοι όσοι είναι άμεσα εμπλεκόμενοι να μην αφήνουν ούτε μία μέρα και να ξεκινούν την ημέρα τους ασχολούμενοι με αυτό το ζήτημα. Πραγματικά, είναι απαράδεκτο το να προσπαθεί να μετακυλήσει ευθύνες ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί, ο καθένας από τον τομέα του, να μην οργανώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατό να δρομολογήσουμε μια οριστική λύση και να απαντήσουμε στο ζήτημα”.

Τέλος, τόσο η κ. Τριανταφύλλου όσο και ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης συμφώνησαν σε θετικό κλίμα, πως θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση, ώστε να ελέγχουν και να διασφαλίζουν, πως σε κάθε περίπτωση, η πορεία των έργων θα οδηγήσει σε οριστική και μόνιμη λύση του ζητήματος.