ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου : Η περίκλειστη οργάνωση που καταρρέει

Νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 22 Ιανουαρίου από την οποία θα προκύψει η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία. Τις προηγούμενες μέρες προηγήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των τοπικών οργανώσεων στην νομαρχιακή συνδιάσκεψη, καθώς επίσης και εκλογές για τα νέα όργανα των τοπικών οργανώσεων. Aν και στο τοπικό ΣΥΡΙΖΑ διατείνονται πως δεν υπάρχουν διαγραφές μελών είναι άξιο αναφοράς πως από το 600 περίπου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου στις διαδικασίες συμμετείχαν 190 μέλη, κάτι που τουλάχιστον επιβεβαιώνει τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και σε πραγματικό επίπεδο.

Βέβαιως όλα αυτά προκύπτουν από πληροφορίες, μιας και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τις εσωτερικές του διαδικασίες κάτι σαν τα hot-spots του Μουζάλα που δεν επιτρέπει η κυβέρνηση της “αριστεράς” να τα φωτογραφίσεις. Έτσι και οι κομισάριοι του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν προβαίνουν σε ανακοινώσεις στο Τύπο για τις εσωκομματικές διαδικασίες (τουλάχιστον για τα αποτελέσματά τους), αλλά μετά δυσκολίας αφήνουν όποιους εκπροσώπους του Τύπου τύχει να ενδιαφερθούν να καλύψουν ρεπορταζιακά τις εσωκομματικές τους διαδικασίες να πάρουν κάποια στιγμιότυπα. Οι κομισάριοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ έχουν μάθει αλλιώς, έχουν μάθει να μπουκάρουν σε γραφεία και στούντιο, να λένε την κασέτα τους και ερωτήσεις να μην δέχονται. Όπως καταλαβαίνει κανείς μόνο ένα μέσο στην περιοχή έχει συνηθίσει να δέχεται κάτι τέτοια…

Και έτσι που κρατάνε το κόμμα οι κομισάριοι σαν την απαγορευμένη πόλη, συνεπικουρούμενοι και από τα ασφαλιστικά του Κατρούγκαλου, κατάντησαν την άλλοτε κραταιά οργάνωση του Αγρινίου που κάποτε αριθμούσε μέχρι σχεδόν 600 μέλη, όπως έλεγαν οι ίδιοι, σήμερα να συμμετέχουν μετά βίας -το “σπρώξιμο” δηλαδή όσων θέλουν να εκλεγούν σε κομματικά πόστα- κάτι λιγότερο από 200 άτομα… Σε αυτό φυσικά συνέτεινε και το ξεκατίνιασμα “πασοκογενών” και “παλιών αριστερών” που έφτασαν στο σημείο να σπάσουν την τοπική οργάνωση στα δύο και φυσικά μέγαλο μέρος της κομματικής βάσης αρνήθηκε να παρακολουθήσει την κόντρα. H πλάκα είναι πως οι κομισάριοι έχουν την εντύπωση -και αν τύχει να βρεθούν σε κάποιο ξένο καφενείο και όχι το δικό τους αυτά λένε- πως προωθούν δηλαδή τα τοπικά ζητήματα και είναι ο κρίκος ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την τοπική κοινωνία. Ας μας πουν λοιπόν -ένα μόνο παράδειγμα αρκεί- τι έκαναν για τα προβλήματα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου… για να μην θυμηθούμε την πρόσφατη κωλοτούμπα με την ελιά, όπου η Κυβέρνηση το γύρισε στο… καλαματιανό!

Δ.Π.