Στο Αγρίνιο ο Σταύρος Θεοδωράκης : “Δεν θα είναι όφελος να φύγει το ΔΝΤ και να μείνουμε με τον Σόιμπλε”

Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Το μεσημέρι είχε συνάντηση στο δημαρχείο Αγρινίου με το δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου, από τον οποίο ενημέρωθηκε για τις διεκδικήσεις της περιοχής και τα θέματα που απασχολούν τον δήμο Αγρινίου και την αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Σύμφωνος με τα αιτήματα για Επιχειρηματικό Πάρκο και σύνδεση με Ιόνια Οδό
Από την πλευρά του δημάρχου Αγρινίου τέθηκαν τα πάγια αιτήματα για την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου και την κάθετη σύνθετη του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Επίσης εκφράστηκε από τον Γ. Παπαναστασίου και η αγωνία για τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών καθώς επίσης και για θεσμικά ζητήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση συνολικά ενόψει της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. “Η Ελλάδα που παράγει είναι η Ελλάδα που θα βγει από τα Μνημόνια με αυτή την έννοια για το “Ποτάμι” η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα επιχειρηματικό πάρκο μας βρίσκει σύμφωνους” είπε ο Στ. Θεοδωράκης. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας : “Όπως εξήγησα στον Δήμαρχο, ο οποίος είναι ένας λογικός άνθρωπος, δεν λέει παράλογα πράγματα και το αίτημα για κάθετη σύνδεση είναι ζωτικής σημασίας για το Αγρίνιο. Του εξήγησα ότι η προσπάθεια που κάνουμε στο κέντρο των Αθηνών, είναι να αναπτυχθεί η ζωή και εκτός Αθηνών με μεγάλα και τολμηρά έργα. Και δεν είναι ένα αίτημα είναι μια απαίτηση με την οποία εμείς ταυτιζόμαστε”.

 photo P1202995_zpsxv5kxehi.jpg“Το να φύγει το ΔΝΤ και να μείνουμε μόνοι με τον Σόιμπλε δεν θα είναι προς όφελος της χώρας”
Σε δηλώσεις του ο Στ. Θεοδωράκης σχετικά με την αξιολόγηση σχολίασε πως “η κυβέρνηση περιπαίζει τον Ελληνικό λαό, πηγαίνοντας την αξιολόγηση από αναβολή σε αναβολή και διακινδεύοντας την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αντί να δουλέψουν να πάρουν αποφάσεις και να κλείσουν την αξιολόγηση, θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να υπογράψουν ό,τι χαρτί τους δώσουν”. Χαρακτήρισε επίσης ακατανόητη τη σύγκρουση που επιδιώκει η κυβέρνηση με το ΔΝΤ λέγοντας : “το να φύγει το ΔΝΤ και να μείνουμε μόνοι με τον Σόιμπλε και την απαίτησή του για τεράστια πλεονάσματα δεν θα είναι προς όφελος της χώρας”.

Νωρίτερα το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού στο Μεσολόγγι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Βασίλη Τριανταφύλλου και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κατά την ορκωμοσία των φοιτητών, λέγοντας: «​Ζωή μπροστά. Και όπως λένε κάποιοι φίλοι μας να τα αλλάξετε όλα σε αυτή τη χώρα χωρίς να τη γκρεμίσετε. ​Καλή τύχη!»