Ήττα 2-0 στη Νέα Σμύρνη για τον Παναιτωλικό

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Παναιτωλικός στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Αγρινίου εμφανίστηκε αρκετά κουρασμένη μετά την νίκη επί της ΑΕΚ μεσοβδόμαδα και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει τους γηπεδούχους. Ο Ρισβάνης έκανε την αρχή και ο Καθάριος «κλείδωσε» το 2-0 του Πανιωνίου απέναντι στον Παναιτωλικό, με τους «κυανέρυθρους».

Ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 4′ με τον Μάκο να πετάγεται στην περιοχή έπειτα από σέντρα και να πιάνει γυριστή κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ.Ο Πανιώνιος απάντησε με συρτό σουτ του Καθάριου στο 7′ που μπλόκαρε εύκολα ο Κυριακίδης.Στο 18′ ο Μασούντ με ωραία ατομική προσπάθεια στην περιοχή πέρασε τον Κούσα και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια σε κόρνερ.Στο 20′ ο Ρότσα βρέθηκε στην περιοχή για τον Παναιτωλικό αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπεν είχε ωραία έμπνευση σουτάροντας από μακριά, αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ.Στο 25′ όμως, ο Πανιώνιος βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Όλα ξεκίνησαν από μία εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να μένει κοντά στην περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Μπεν έγινε κάτοχός της από αριστερά και έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε αφύλακτος ο Ρισβάνης που με εκτέλεση φορ από κοντά έγραψε το 1-0! Στο 28′ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά από κόρνερ του Μπεν, με τον Ρισβάνη να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και ο Βλάχος την δεύτερη που πέρασε άουτ. Ο Πανιώνιος είχε πάρει πλέον τα πάνω του και στο 30′ ο Σιώπης απέφυγε δύο παίκτες αλλά σούταρε στα χέρια του Κυριακίδη, ενώ στο 43′ ο Ρισβάνης βρέθηκε πάλι στην περιοχή μετά από ένα κόρνερ, όμως το σουτ του από καλή θέση πέρασε άουτ.

Παρέδωσε πνεύμα
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή της μπάλας, ο Παναιτωλικός έδειχνε να έχει συμβιβαστεί με την μοίρα του από νωρίς και στο 54′ με ωραίο σουτ ο Καθάριος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, σε μια φάση η οποία ξεκίνησε πάλι από εκτέλεση κόρνερ. Το δεύτερο γκολ ουσιαστικά «σκότωσε» το ματς αφού πλέον με το 2-0 ο Πανιώνιος μπορούσε να διαχειριστεί άνετα το υπόλοιπο του αγώνα. Ο Νταλακούρας προσπάθησε να αλλάξει την τραγική εικόνα της ομάδας του, να την κάνει πιο επιθετική αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού η ομάδα δεν έβγαλε καμία αντίδραση. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να φτάσουν και σε τρίτο γκολ, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σιώπη (αν έμπαινε θα μιλούσαμε για το γκολ της αγωνιστικής για την όλη προσπάθεια). Μέχρι το τέλος του αγώνα η εικόνα δεν άλλαξε με τον Πανιώνιο να κρατάει άνετα το υπέρ του σκορ με τον Παναιτωλικό απλά να συμβιβάζεται με την μοίρα του (μια τελική στο δεύτερο ημίχρονο και αυτή στο 93’ με σουτ του Μαρκόφσκι που απέκρουσε ο Γιαννιώτης)

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοάτα, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (78′ Ταπόκο), Καθάριος (63′ Σαββίδης), Μασούντ (90+3′ Γιεσίλ), Μπεν.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (61′ Κλέσιο), Τσοκάνης, Μάκος, Κουτρομάνος, Πάουλο (70′ Φαρλέι), Ρότσα, Μουνιός (61′ Λόπες), Μαρκόφσκι.