Το Μαξίμου παραδέχεται ότι έχει υλοποιηθεί το 1/3 των προαπαιτούμενων

Σύμφωνα με το non paper του πρωθυπουργικού γραφείου, τα τέσσερα στα δέκα προαπαιτούμενα βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης και είναι «θέμα ολίγων ημερών», ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν «μεγάλα αγκάθια» καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά.

Παραδέχεται το Μέγαρο Μαξίμου με non paper που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι μέχρι στιγμή έχει υλοποιηθεί πλήρως μόνο το 33-35% των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, στοιχείο που, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, καταγράφηκε και στην πρόσφατη επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Σύμφωνα με το non paper του πρωθυπουργικού γραφείου, τα τέσσερα στα δέκα προαπαιτούμενα βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης και είναι «θέμα ολίγων ημερών», ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν «μεγάλα αγκάθια» καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά.

Όπως αναφέρει η κυβέρνηση, «πράγματι αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι καθώς, όπως κατ’ επανάληψη, έχει τονίσει ο υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, “όπως σε όλες οι διαπραγματεύσεις, τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα”. Και αυτό διότι “διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο”».

Το Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπει για μια ακόμη φορά την επίτευξη συμφωνίας σε λήψη «πολιτικής απόφασης». Καταλήγοντας, η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι η «”σαλαμοποίηση” των μέτρων μπορεί να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της», προσθέτοντας ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «συγκοινωνούντα δοχεία».

πηγή : naftemporiki.gr