Πάμε πόλεμο;

Έκανε το συνηθισμένο κομμάτι του ο Καμμένος προχθές (έριξε στεφάνι στην μνήμη των θυμάτων στα Ίμια) και οι Τούρκοι τρελάθηκαν… Σαν Υπουργός Άμυνας έχει δικαίωμα να πετάξει πάνω από το Αιγαίο – και εντός συνόρων, να το τονίσουμε κι αυτό – και να πετάξει ανθοδέσμες, ζαρτινιέρες, γαρύφαλλα και πιάτα ακόμα αν θέλει.

Το θέμα είναι ότι οι Τούρκοι αυτά δεν τα σηκώνουν. Έτσι έξι τουρκικά μαχητικά έκαναν 140 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 12 υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο την ώρα που Π.Καμμένος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας έριχναν το στεφάνι. Σαν να μην έφτανε αυτό Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Hurriyet κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο να «συνετιστεί» και να «μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του».Μάλιστα προχώρησε παραπέρα και απείλησε με «ανεπανόρθωτο ατύχημα» στο Αιγαίο.

Αυτά που κάνει η Τουρκία μόνο ανησυχία φέρνουν, και κάποια στιγμή πρέπει η διεθνής κοινότητα να την συνετίσει. Λέω διεθνής κοινότητα, γιατί από μόνο του ένα προτεκτοράτο, που έχει εκχωρήσει την εθνική του κυριαρχία δεν μπορεί να υπερασπιστεί τίποτα. Εξ΄άλλου αυτό φαίνεται ξεκάθαρα κι από το ότι το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων συζητήθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ η οποία επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα…

Άντε και καλό πόλεμο αδέρφια…

Γ.Κ.