Νίκη – ανάσα ο Παναιτωλικός κόντρα στον Ατρόμητο

Mε τα γκολ του Μαρκόφσκι και του Μουνιός ο Παναιτωλικός πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνισή του κέρδισε με 2-0 τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Μάκη Χάβου στον πάγκο του Παναιτωλικού μετά την επάνοδό του και φυσικά μια βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον Παναιτωλικό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά κι αιφνιδίασαν τον Ατρόμητο, που βρέθηκε κλεισμένος στο μισό γήπεδο. Οι Περιστεριώτες δεν μπορούσαν να βρουν ηρεμία στο παιχνίδι τους και να «παγώσουν» τον ρυθμό και ο Γκορμπούνοφ έπιασε από νωρίς δουλειά. Μετά το δοκάρι του Ρόσα στο 5’ και την μεγάλη ευκαιρία του Κλέσιο, ο Μαρκόφσκι άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά στο 12’. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μετά το γρήγορο γκολ, οι παίκτες του Χάβου παρέμειναν στην επίθεση και κρατούσαν σε εγρήγορση τους αντίπαλους αμυντικούς. Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε. Οι Περιστεριώτες κέρδισαν κάποια μέτρα στο γήπεδο, βγήκαν από την άμυνά τους όμως επιθετικά δεν άγχωσαν καθόλου τον Κυριακίδη. Ο Παναιτωλικός αν και είδε τα ποσοστά του στην κατοχή της μπάλας να πέφτουν αισθητά, δεν απειλήθηκε και πήγε το παιχνίδι στα δικά του μέτρα. Μάλιστα, θα μπορούσε να πάει και με μεγαλύτερο προβάδισμα στα αποδυτήρια, όμως ο Μαρκόφσκι δεν σημάδεψε σωστά στην τελευταία φάση (45+1’) πριν το ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γιώργος Κορακάκης αποφάσισε να ρίξει στο ματς έναν από τους καλύτερους παίκτες του, τον Μαρτίν Τόνσο, τον οποίο προτίμησε να αφήσει στον πάγκο στην αρχή. Ο Αργεντινός είχε και την πρώτη σημαντική ευκαιρία του Ατρόμητου στο ματς. Ο Ούμπιδες έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κούσας έσκυψε για να περάσει η μπάλα από πάνω του, ο Κυριακίδης αιφνιδιάστηκε, ο Τόνσο έγινε κάτοχος, προσπάθησε να να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τελευταία στιγμή οι αμυντικοί του Παναιτωλικού απομάκρυναν σε κόρνερ. Οι Αγρινιώτες όμως ήταν και πάλι πολύ καλοί. Στο 56′ το σουτ του Μύγα εξουδετέρωσε ο Γκορμπούνοβ, ενώ από το 58′ έως το 60′ ο Φάρλεϊ Ρόσα ζάλισε με τις απίθανες ντρίμπλες του τον Ατρόμητο. Στο 62′ τα “καναρίνια” απείλησαν εκ νέου. Ο Μαρκόβσκι έκανε την κεφαλιά από κοντά, ο Γκορμπούνοβ για μια ακόμη φορά αντέδρασε εξαιρετικά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε δοκάρι, δείγμα της κυριαρχίας του. Σε σουτ του Μύγα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο. Στο 65′ ο Κορακάκης έβαλε στο ματς και τον Ντάουντα, δίπλα στον Λε Ταλέκ στη γραμμή κρούσης. Στο 76′ ο Παναιτωλικός “καθάρισε” το ματς. Ο Κοντοές φαινόταν ότι ελέγχει την μπάλα, αλλά ο Μουνιός έβαλε το σώμα του, πήρε τη μπάλα, πέρασε και τον Γκορμπούνοφ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-0).Στο τελευταίο 10λεπτο οι Περιστεριώτες ανέβασαν στροφές, αλλά γκολ δεν κατάφεραν να βάλουν. Στο 84′ ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Κούσα στον Λημνιό. Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι τέλους και ο Παναιτωλικός πήρε τη σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκιας, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο (72’ Μουνιός), Λόπες (68’ Κουτρομάνος), Ρόσα, Μαρκόφσκι (81’ Παπαδόπουλος)
Στον πάγκο: Κολοβούρης, Ροντρίγκες, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλούδης
Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Κοντοές (78’ Ζησόπουλος), Παντελιάδης, Κυριακίδης (46’ Τόνσο), Μπάγκα, Πλατέλλας (65’ Ντάουντα), Λημνιός, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Λε Ταλέκ
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Κατράνης