Στο τελικό στάδιο μπαίνει ο δρόμος Κουβαράς – Φυτείες – Μπαμπίνη [HDvideo]

Στο τελικό στάδιο της κατασκευής του βρίσκεται το έργο «Βελτίωση οδού Κουβαράς – Φυτείες – Αστακός και Φυτείες – Κατούνα (Α’ Φάση)» που αφορά την κατασκευή του δρόμου Κουβαράς – Φυτείες – Μπαμπίνη, μήκους 9,20 χλμ.

Δρόμος Κουβαράς Φυτείες ΜπαμπίνηΤο έργο με προϋπολογισμό 16.366.115 ευρώ είχε ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, ωστόσο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και χρειάστηκε να συνεχιστεί στο τρέχον ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθεί. Επισήμως το έργο έχει προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 και με δεδομένη την έως τώρα εξέλιξή του μοιάζει απίθανο να μην ολοκληρωθεί εντός του 2017. Και αυτό γιατί σύμφωνα με όσα κατέγραψε η κάμερα του myagrinio.gr η διάνοιξη του δρόμου και καθώς τα περισσότερα τεχνικά έργα αντιστήριξης έχουν γίνει σε συντριπτικό ποσοστό, με εξαίρεση ένα τμήμα (φωτό) περίπου μισού χιλιομέτρου μεταξύ Μπαμπίνης και Φυτειών.

Εκτός από την μεγάλη καθυστέρση στις απαλλοτριώσεις, το έργο καθυστέρησε το 2015 λόγω της επιβολής των capital controls και ταλαιπωρήθηκε λόγω προβλημάτων καταπτώσεων των κατασκευασμένων πρανών ορυγμάτων από βροχοπτώσεις, κάτι που απαίτησε τη σύνταξη Γεωτεχνικής Μελέτης Αντιστήριξης Επιχωμάτων. Ο δρόμος που κατασκευάζεται αποτελείται από τα τμήματα: Α. Κουβαράς – Φυτείες, Β. Νότια παράκαμψη Φυτειών, Γ. Φυτείες – Μπαμπίνη. Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε 9,2 χλμ και οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν δύο λωρίδες των 3,50μ με λωρίδα καθοδήγησης 0,25μ.