Σκέψου και να αρχίσουν τα έργα να εκτελούνται…

Σχετικά με τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του απολογισμού της δημοτικής αρχής και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης ο Γιώργος Παπαναστασίου έγραψε στο facebook αυτό που λίγο-πολύ είπε και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όταν η δημοτική αρχή έμεινε μόνης της…

“Απέδρασαν τρέχοντας αφού δεν άντεχαν ν’ ακούσουν τα έργα που παραδίδουμε στο Αγρίνιο. Δεν άντεξαν να ακούσουν για τα 21 εκ. ευρώ που εξασφαλίσαμε για το ΒΑΑ. Ίσως γιατί δεν το ψήφισαν. Οι πολιτικοί με το μικρό ανάστημα δεν έχουν το θάρρος ν’ αναγνωρίσουν ότι εμείς δεν χωρίζουμε αλλά ενώνουμε. Πήραμε εντολή από τους πολίτες και έχουμε σκοπό να την τιμήσουμε”.

Θέλω να πιστεύω πως αυτά τα λέει ο δήμαρχος πάνω στην ένταξη της στιγμής και δεν τα εννοεί. Γιατί, αν τα εννοεί, έχει προβλήμα πολιτικό. Προεκλογικά σε συνέντευξη που είχα την ευκαιρία να πάρω από τον υποψήφιο τότε δήμαρχο, θυμάμαι τον ίδιο να λέει πως θα δώσει μάχη για να τελειώσουν τα έργα που εντάχθηκαν στην περίοδο Μοσχολιού και δεν θα τα εγκαινιάσει, γιατί τα εγκαινίασε ο κ. Μοσχολιός στο ξεκίνημά τους… Θυμάμαι επίσης να λέει πως δεν πρέπει να να πετάμε στο αέρα νούμερα, γιατί τα έργα των 160 εκατ. ευρώ για τα οποία καμάρωνε ο Π. Μοσχολιός, στην πραγματικότητα -έλεγε ο Γ. Παπαναστασίου- με τις εκπτώσεις είναι περίπου 80 εκατομμύρια.

Δυστυχώς ενώ έλεγε αυτά προεκλογικά, σήμερα μοιάζει τουλάχιστον “ζαλισμένος” από την υπογραφή και μόνο του Κατσιφάρα για τα 21 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Μιλάει μάλιστα για “έργα που παραδίδουμε στο Αγρίνιο”, ενώ τίποτε από όλα αυτά δεν καν δημοπρατηθεί… Και με δημοπρατημένα τα έργα θα μιλάμε άραγε πάλι για 21 εκατ. ευρώ;;; Δηλαδή όταν με το καλό τα έργα αυτά αρχίσουν να εκτελούνται πως θα πανηγυρίζει ο δήμαρχος; Και το παράδοξο είναι ότι ο δήμαρχος στέκεται στα μεγαλοεπίβολα σχέδια που δεν έχουν αρχίσει να υλοποιούνται, ενώ θα μπορούσε να μιλήσει για μια σειρά από πολλές παρεμβάσεις – έργα που έγιναν. Οι περισσότερες από τις οποίες μπορεί να φαντάζουν αυτονόητες, αλλά οι προηγούμενες δημοτικές αρχές επί χρόνια τις σνομπάριζαν….

Δ.Π