Παναιτωλικός – Πλατανιάς 1-2

Ο Πλατανιάς πανηγύρισε σπουδαίο «τρίποντο» στο Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1. H oμάδα του Αγρινίου εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και πληγώθηκε από τις αντεπιθέσεις των Κρητικών. Ο Παναιτωλικός έκανε περισσότερες τελικές και είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και έφυγε με ένα σπουδαίο τρίποντο.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΓΚΟΛ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν «αναγνωριστικό», με τις δύο ομάδες να επιχειρούν με βαθιές μπαλιές, χωρίς να υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη φάση. Ο Παναιτωλικός απέιλησε στο 16ο λεπτό με το σουτ του Φάρλεϊ να περνάει άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς «απάντησε» με τον Σίγκνιεβιτς να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός. Στο ίδιο λεπτό (24′) ο Παναιτωλικός κράτησε ανέπαφη την εστία του χάρη στην σωτήρια επέμβαση του Σωτηρίου στην «βολίδα» του Πάουλο. Στο 26′ ο Χαντάκιας ανέτρεψε τον Μανούσο στην περιοχή και ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε την λευκή βούλα. Ο Γιώργος Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα 11 βήματα, κάνοντας το 0-1, για τους Κρητικούς. Ο Παναιτωλικός έδειχνε να τα… χάνει μετά το τέρμα που δέχτηκε και σε συνδυασμό με την καλή αμυντική λειτουργία του Πλατανιά το πρώτο μέρος έληξε χωρίς περαιτέρω φάσεις και με το σκορ στο 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

“ΞΥΠΝΗΣΕ” ΑΡΓΑ…
Στο 54ο λεπτό ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Κλέσιο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χαντάκιας έπιασε το σουτ στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Μουνάφο παραχώρησε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Πλατανιάς διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Γιορέντε εκτέλεσε κόρνερ, ο Μανούσος πήρε την πρώτη κεφαλιά και έδωσε ασίστ στον Καρυπίδη, που σκόραρε εξ επαφής με το κεφάλι κάνοντας το 0-2 για την ομάδα του. Ο Παναιτωλικός επιχείρησε να βγει μπροστά και να ψάξει εκ νέου το γκολ, αλλά ο Πλατανιάς αμυνόταν πολύ οργανωμένα και δεν κινδύνεψε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή στο 78′ με το σουτ του Αποστολόπουλου να διώχνει σε πλάγιο ο Κυριακίδης. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ σε 1-2 με τον Άλβαρο Ρέι. Ο Ισπανός πάτησε περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ακολούθησαν σουτ των Ρότσα (84′) και Ρόσα (88′) για τους γηπεδούχους που δεν βρήκαν στόχο, όπως και η κεφαλιά του Μαρκόβσκι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το ξύπνημα του Παναιτωλικού να έρχεται πολύ αργά…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ρότσα, Χαντάκιας, Κούσας, Πάουλο, Λόπες, Μπράβο, Μάκος, Φάρλεϊ, Κλέσιο, Μαρκόφσκι.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας, Μπανανά, Βάντερσον, Γιορέντε, Καρυπίδης, Στανισάβλιεβιτς, Στάθης, Μουνάφο, Μανούσος, Σίγκνιεβιτς.