Αναστολή στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου – Στη Βλαχομάνδρα τα σκουπίδια

Την αναστολή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ αποφάσισε το ΔΣ του συνδέσμου διαχείρισης του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας στη Ναύπακτο θα πηγαίνουν τα σκουπίδια της περιοχής του δήμου Μεσολογγίου, αλλά για μικρό διάστημα και για περιορισμένες ποσότητες.

Το ΔΣ του συνδέσμου διαχείρισης του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου διαπίστωσε πως παρά τις διορθωτικές αλλαγές που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια πλέον στο ΧΥΤΑ υπάρχει εξάντληση της δυνατότητας υποδοχής απορριμμάτων, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του. Συγκεκριμένα ο σύνδεσμος διαχείρισης του ΧΥΤΑ θα πραγματοποιήσεις εργασίες αποκατάστασης των κυττάρων 1 και 2 του ΧΥΤΑ.

Μέχρι τότε τα σκουπίδια θα πηγαίνουν στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας, όπου ο εκεί Σύνδεσμος Διαχείρισης έκανε εν μέρη δεχτό το αίτημα και αποφάσισε κατά παρέκκλιση να δεχτεί ο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας απορρίμματα του δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σε ποσότητα που δεν θα ξεπερνά τους 15 τόνους την εβδομάδα και για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Σημειωτέον πως ο ΧΥΤΑ Βλαχομανδρας έχει διευκολύνει Δήμους της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας που βρεθήκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ότι ήδη υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να μην δεχτεί ξανά απορρίμματα από την ευρύτερη περιοχή.