Αναγνωστοπούλου – Τριανταφύλλου : 3-0

ΑναγνωστοπούλουΚαλώς τα παιδιά 3-0! Που λέει και ο Αλέφαντος…
Μπορεί η βουλέυτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου να μην βρίσκεται στο Υπουργείο Παιδείας, όμως ως φαίνεται λύνει και δένει ακόμη εκεί. 9 Τμήματα των ΤΕΙ, από τα 20 που χαρακτηρίστηκαν με το νόμο Κ. Αρβανιτόπουλο, ως μεταβατικά και επρόκειτο να καταργηθούν, εντάσσονται από φέτος στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Στα Τμήματα όμως αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα μεταβατικά τμήματα του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, παρόλο μάλιστα που στη λίστα υπάρχουν τρία τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας [το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων (Πάτρα), το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (Πάτρα) και το Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας (Αίγιο)].

Βεβαίως το Υπ. Παιδείας είναι “καλυμμένο” αν κάποιος το κατηγορήσει για παλαιοκομματικές πρακτικές τοπικών εξυπηρετήσεων. Η ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο και η επιλογή έννεα τμημάτων από τα 20 υποτίθεται πως γίνεται βάσει σχετικής εισήγησης της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ… Όμως στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως τίποτα δεν αλλάζει και πως αυτές οι δικαιολογίες απευθύνονται σε ιθαγενείς… Η ουσία όπως και να ‘χει είναι πως η Μεσολογγίτισσα βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου δεν μπόρεσε να περάσει κανένα τμήμα του Μεσολογγίου στη ρύθμιση αυτή. Και έτσι το σκορ έγραψε 3-0.

Εντωμεταξύ είναι τρομερή η σύμπτωση κάθε φορά δεν δικαιώνεται κάποιο αίτημα στην Αιτωλοακαρνανία η ευθύνη να πηγαίνει όχι στην πολιτική ηγεσία, αλλά στους ακαδημαϊκούς… Έτσι έγινε και με τη μετονομασία του τμήματος ΔΠΦΠ στο Αγρίνιο (ξέρει ο Γ. Βαρεμένος), στην οποία αντιδρά η Πρυτανεία των Πατρών… Έτσι και τώρα η Συνόδος των ΤΕΙ φταίει και για το Μεσολόγγι.

ΥΓ: Για τη μεταχρονολογημένη αγανάκτιση του Κ. Καραγκούνη γράψαμε εδώ