Στην κυκλοφορία πλέον το 57% της Ιόνιας Οδού!

Με πανηγυρικούς τόνους έγινε σήμερα η τελετή εγκαινίων στην περιοχή της Πέρδικας, όπου παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ το δεύτερο αυτοτελές τμήμα του αυτοκινητόδρομου, το Καμπή-Πέρδικα. Πλέον με το τμήμα αυτό περίπου το 57% του συνολικού μήκους του αυτοκινητόδρομου από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, δηλαδή περίπου 112χλμ, έχουν δοθεί στην κυκλοφορία!

Το Καμπή-Πέρδικα μήκους 37χλμ. αντικαθιστά το σημερινό οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων, ένα από τα στενότερα, δυσκολότερα οδικά τμήματα στο οποίο κάθε χρόνο ο φόρος αίματος είναι μεγάλος καθώς συμβαίνουν δεκάδες τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Ξεκινά από την υφιστάμενη παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας και συγκεκριμένα από την Φιλιππιάδα Ν. Πρέβεζας και καταλήγει στην Πέρδικα Ιωαννίνων. Μαζί με την Παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας δημιουργούν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 53χλμ. Το τμήμα αυτό θα συντομεύσει την χρονοαπόσταση από/προς τα Ιωάννινα κατά περίπου 30 λεπτά, μικραίνοντας ακόμα περισσότερο τη διαδρομή.

Τα τμήματα της Ιόνιας Οδού που εξακολουθούν να κατασκευάζονται είναι τα:
-Αντίρριο-Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο
-Αμφιλοχία-Παράκαμψη Άρτας (Άγιος Δημήτριος)
-Πέρδικα-Εγνατία

Πιο ώριμα κατασκευαστικά θεωρείται το τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο μήκους 32χλμ. που απομένουν μόνο λεπτομέρειες και πιθανόν να δοθεί στην κυκλοφορία εντός του Μαρτίου. Αντίθετα το δύσκολο τμήμα είναι το Αμφιλοχία-Παράκαμψη Άρτας (Άγιος Δημήτριος) μήκους 27χλμ. που μάλλον θα δοθεί λίγο αργότερα χρονικά μαζί με το τμήμα Πέρδικα – Εγνατία.