«91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού» : Έκθεση στο Παπαστράτειο Μέγαρο

ΈΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
«91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού»
ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Χ.& Σ. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΣΤΙΣ 20.00 μ.μ.
Μια σημαντική έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου κατά το διάστημα 4 Μαρτίου έως 21 Απριλίου 2017. Πρόκειται για τη συλλογή «91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού» ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς. Η συλλογή αυτή ανήκει στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου.Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Αγρινίου, τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και τον Τηλεοπτικό Σταθμό ΄΄ΑΧΕΛΩΟΣ TV΄΄.
Η έκθεση παρουσιάζει τη συλλογή βιβλίων με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού και οργανώνεται με την αφορμή της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της Πινακοθήκης Χ. και Σ. Μοσχανδρέου, ενός ζωντανού πολιτιστικού οργανισμού της περιφέρειας με πολύπλευρες δραστηριότητες, εκθεσιακές, εκδοτικές, εκπαιδευτικές και σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων για τον επετειακό εορτασμό της.
Πρόκειται για μια έκθεση μοναδική, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να δει συνολικά 395 έργα τέχνης, που αντιστοιχούν σε μια περίοδο σαράντα ετών. Οι δημιουργίες του Αλέκου Φασιανού αναδεικνύουν τις εκλεκτικές συγγένειες διαφορετικών τεχνών, τη ματιά του ίδιου του καλλιτέχνη που ενσωματώνει διαφορετικές στον χρόνο αναγνώσεις, την προσέγγιση ενός δημιουργού που πιστεύει στον διάλογο έργων αλλά και προσώπων, ο οποίος επεδίωξε και ανέπτυξε προσωπικές σχέσεις και φιλίες με πολλούς από τους σύγχρονούς του ποιητές.
Με το ξεχωριστό εικαστικό του ιδίωμα, ο Αλέκος Φασιανός συνομιλεί με μια σειρά κειμένων, που ξεκινούν από τα ομηρικά έπη, την αρχαία λυρική ποίηση και τον Αριστοφάνη και συναντούν τον Διονύσιο Σολωμό, τον Κωστή Παλαμά, τον Κ.Π. Καβάφη αλλά και τον Γιάννη Ρίτσο, μαζί με ένα πλήθος νεοελλήνων, Γάλλων, Ισπανών και Χιλιανών ποιητών.
Η επιμελήτρια Λουίζα Καραπιδάκη δηλώνει : «Η έκθεση έχει ένα πολλαπλό ενδιαφέρον και από την εικαστική της πλευρά με το εικονογραφικό έργο, 40 ετών, του Αλέκου Φασιανού και από την εκδοτική πλευρά με τις σπάνιες συλλεκτικές εκδόσεις. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά τόσα πολλά βιβλία του ζωγράφου-χαράκτη Α. Φασιανού, χάριν της Συλλογή της Πινακοθήκης Χ.& Σ. Μοσχανδρέου. Τα βιβλία κοσμούνται με 395 έργα και περιλαμβάνουν κείμενα 45 ποιητών και συγγραφέων, που σηματοδότησαν τον 20ό αιώνα. Όλες οι εκδόσεις είναι αριθμημένες και τα έργα υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και τους συγγραφείς».

Ώρες λειτουργίας: από Δευτέρα έως Παρασκευή : 11.00- 13.00 & 18.00 -21.00
Είσοδος ελεύθερη