Χαμός στα social media για την άρνηση του δήμου Αγρινίου στην H&M

Η άρνηση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου να συναινέσει στην αδειοδότηση του καταστήματος της H&M στον πεζόδρομο της Παπαστράτου δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη απο τα social media. Κυρίως στο Facebook οι περισσότεροι σχολιάζουν αρνητικά τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει της νομοθεσίας δεν μπορεί να αποτρέψει οριστικά την ίδρυση του πολυκαστήματος, απλώς την καθυστερεί λίγο χρονικά. Εξάλλου βάσει της νομοθεσίας η εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο του αρμόδιου αντιδημάρχου ήταν θετική.

Ωστόσο είναι προφανές πως το δημοτικό συμβούλιο επηρεάστηκε από την τοποθέτηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου. Σημασία πάντως έχει η στάση της δημοτικής πλειοψηφίας, από την οποία δεν ζητήθηκε παραταξιακή πειθαρχία από τον Γ.Παπαναστασίου, προφανώς για να μην επέλθει κάποιου είδους ρήξη με τον Εμπορικό Σύλλογο, που είναι ήδη δυσαρεστημένος από τα σχέδια της δημοτικής αρχής για επέκταση των πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης, αλλά και για να εκφραστεί η φιλελεύθερη άποψη της παράταξης για την οικονομία. Την άποψη αυτή τίμησαν με τη συναίνεσή τους στο αίτημα της H&Μ δέκα μόνο σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι υπόλοιποι της πλειοψηφίας καταψήφισαν την εισήγηση.

Οι αντιδράσεις όμως των πολιτών είναι ξεκάθαρες. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζονται δυσμενή σχόλια για τη στάση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς επίσης πολλά παράπονα για τους εμπόρους του Αγρινίου. Πάντως το επιχείρημα ότι τέτοιου είδους πολυκαστήματα που λειτουργούν σε γειτονικές πόλεις όμορων νόμων προσελκύουν πληθώρα Αγρινιωτών και Αιτωλοακαρνάνων γενικότερα, μοιάζει να είναι ακλόνητο. Εξάλλου στις μέρες μας μιλάμε για μεγάλη άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, οπότε η άρνηση για ένα πολυκατάστημα πολυεθνικής εταιρείας στο Αγρίνιο δεν έχει κάποια πρακτική επίπτωση.