Οι υπερβολές και τα λάθη μιας διακοπής

Σε ολιγόλεπτη διακοπή της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου οδήγησε μετά την αντιπαράθεση που προκλήθηκε μεταξύ των παρατάξεων το θέμα που ήρθε ως εκτός ημερήσιας διάταξης σχετικά με ένα σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή του δήμου Αγρινίου, που πρέπει να υποβληθεί στον ΕΟΤ για να ενταχθεί ο δήμος σε δράσεις του Οργανισμού.

ΣαλακίδουΤο θέμα είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού το θέμα θα συζητηθεί επί της ουσίας όταν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο η μελέτη για την τουριστική προβολή του Δήμου Αγρινίου. Εύλογη όμως ήταν απορία της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Δ. Τραπεζιώτη που ρώτησε πότε ήρθε το έγγραφο του ΕΟΤ, ώστε να κρίνεται επείγουσα η εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο. Η απάντηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Όλγας Σαλακίδου ήταν αρχικά “δεν θυμάμαι”, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για διάστημα δύο-τριών μηνών, απάντηση αποστομωτική… και τραγική φυσικά. Και από την οποία μπορεί κανείς εύκολα να υποθέσει πολλά για το τι συμβαίνει στο δήμο Αγρινίου.

Ωστόσο μετά ακολούθησε η γνωστή αντιπολιτευτική υπερβολή που έφερε αντιπαράθεσεις που δεν απαιτούνταν για ένα διαδικαστικής υφής θέμα, όπως φάνηκε. Εξάλλου η απάντηση που δόθηκε ήταν τέτοια που δεν χρειάζεται κανείς την υπόδειξη της αντιπολίτευσης για να καταλάβει την ελαφρότητα με την οποία τρέχουν κάποια πράγματα στο δήμο Αγρινίου. Ευτυχώς όμως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Β. Φωτάκης διέκοψε για πέντε λεπτά τη συνεδρίαση. Χρόνος που φάνηκε ότι αρκούσε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα….