91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού στο Αγρίνιο!

Φωτο PARAVATOS.EU

Tα εγκαίνια μιας σημαντικής έκθεση που φιλοξενείται στο Παπαστράτειο Μέγαρο έγιναν χθες στο Αγρίνιο. Πρόκειται για τη συλλογή «91 βιβλία με έργα τέχνης» ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς, του Αλέκου Φασιανού, η οποία ανήκει στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Αγρινίου, τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και τον Τηλεοπτικό Σταθμό ΄΄ΑΧΕΛΩΟΣ TV΄΄.

Φωτο PARAVATOS.EU
Φωτο PARAVATOS.EU
Η έκθεση παρουσιάζει τη συλλογή βιβλίων με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού και οργανώνεται με την αφορμή της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της Πινακοθήκης Χ. και Σ. Μοσχανδρέου, ενός ζωντανού πολιτιστικού οργανισμού της περιφέρειας με πολύπλευρες δραστηριότητες, εκθεσιακές, εκδοτικές, εκπαιδευτικές και σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων για τον επετειακό εορτασμό της.

Πρόκειται για μια έκθεση μοναδική, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να δει συνολικά 395 έργα τέχνης, που αντιστοιχούν σε μια περίοδο σαράντα ετών. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά τόσα πολλά βιβλία του ζωγράφου-χαράκτη Α. Φασιανού, χάριν της Συλλογή της Πινακοθήκης Χ.& Σ. Μοσχανδρέου. Τα βιβλία κοσμούνται με 395 έργα και περιλαμβάνουν κείμενα 45 ποιητών και συγγραφέων, που σηματοδότησαν τον 20ό αιώνα. Όλες οι εκδόσεις είναι αριθμημένες και τα έργα υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και τους συγγραφείς.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί κατά το διάστημα έως 21 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας της είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00- 13.00 & 18.00 -21.00 με είσοδο ελεύθερη