Στον Εισαγγελέα όσοι άφησαν αφύλαχτο το νοσοκομείο (;) [HDvideo]

Από τη χθεσινή συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου δεν έλειψαν και οι κατηγορίες για όσους ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου. Μάλιστα ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μιλτιάδης Ζαμπάρας κάλεσε ενώπιον των κατοίκων της περιοχής τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Δ. Μιχάλη “να ψάξει να βρει την απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου Αγρινίου που κάνει ανάκληση των φυλάκων που είχαν τοποθετηθεί στο παλιό νοσοκομείο και να την πάει στον Εισαγγελέα”… Μάλιστα χειροκροτήθηκε για την αναφορά του αυτή. “Καλά κάνατε και το είπατε κ. Ζαμπάρα, θα το ελέγξω, γιατί κανείς δεν μου το γνωστοποίησε…” ήταν η απάντηση του Δ. Μιχάλη, όταν έλαβε το λόγο λίγο αργότερα.

Αμφότεροι Ζαμπάρας και Μιχάλης υπερθεμάτισαν σε σχέση με την… “αμέλεια” να μείνει αφύλαχτο το νοσοκομείο, όταν το καλοκαίρι του 2013 μεταφέρθηκε στο νέο του κτίριο. “Αν κάτι με πειράζει είναι ότι σήμερα βγαίνουν κάποιοι και κουνάνε το δάκτυλο για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, όταν φτάσαμε στο σημείο να θέλουμε κάποια εκατομμύρια ευρώ για να το φτιάξουμε” είπε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ενώ από την πλευρά του ο Δ. Μιχάλης έκανε λόγο για “κακοήθεια” και “σκοπιμότητα” “που άφησε το νοσοκομείο να μείνει ένα στοιχειό”. Μάλιστα επέκτεινε το συλλογισμό του μιλώντας για «προσχήματα» κάποιων που δεν ήθελαν να αξιοποιηθεί το νοσοκομείο φέρνοντας ως επιχείρημα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου και το τι είδους αξιοποιήση συνάδει με το κληροδότημα Τσικνιά. Κατέληξε δε λέγοντας ότι “δεν μπορεί να αφήνεις έτσι να εγκαταλείπεται μια περιουσία” και πως οι ευθύνες έχουν πολλά ονοματεπώνυμα…

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο, βλέποντας ψύχραιμα το θέμα, πως σε μία χώρα που είχε το πάθημα της εγκατάλειψης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, για τη δημόσια διοίκηση και τους λειτουργούς της αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει μάθημα. Όμως στην περίπτωση του παλιού νοσοκομείου αυτό δεν έγινε και είναι προφανές ότι υπάρχουν ευθύνες πιθανότατα πέρα από τις πολιτικές για αυτή την αμέλεια, που σήμερα στοιχίζει στο Δημόσιο μερικά εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη οι σημερινοί κρατούντες, αν κρίνουν πως πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, η πόρτα του Εισαγγελέα είναι γνωστή για να καταγγείλλουν τα όποια στοιχεία έχουν. Και αν υπάρχουν στοιχεία βεβαίως και θα πρέπει να διευρυνθούν από τις δικαστικές αρχές! Το να προαναγγέλεται όμως και να διαφημίζεται μια τέτοια πιθανή κίνηση, δεν έχει κανένα νόημα πέραν της ψηφοθηρίας, από τη στιγμή που δεν ονοματίζονται τα… ονοματεπώνυμα. Τα οποία βεβαίως είναι τοις πάσι γνωστά, αφού μιλάμε για μια πολύ συγκεκριμένη περίοδο -τα μέσα του 2013- και όλοι ξέρουν σε ποιούς είχαν ανατεθεί εκείνη την εποχή οι τύχες της Υγείας είτε σε επίπεδο υπουργών, είτε σε επίπεδο εποπτείας και διοίκησης των δομών υγείας στην περιοχή. Αν μιλούσαν με ονοματεπώνυμα οι σημερινοί κρατούντες, τουλάχιστον θα είχαν πετύχει -πράγμα ουδόλως μικρό- την πολιτική απαξία, όσων ευθύνονται για την εγκατάλειψη του παλιού νοσοκομείου.