Καταδικάζει ο δήμος Ναυπακτίας τα περιστατικά κακοποιήσης ζωών

Ο Δήμος Ναυπακτίας καταδικάζει απερίφραστα τα αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηρίασης και κακοποίησης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων που διαπιστώνονται στην περιοχή του Δήμου μας.

Με αφορμή τα δύο περιστατικά θανάτωσης ζώων τονίζουμε ότι η βαναυσότητα και σκληρότητα εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων αποτελούν καταδικαστέες ενέργειες και θεωρούμε ότι όλες οι υποθέσεις διερευνώνται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών. Τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις, πέρα από τη βαρβαρότητα που δείχνουν για τον δράστη, είναι πολύ επικίνδυνες για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Ο Δήμος Ναυπακτίας εφαρμόζει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς με συμβαλλόμενα κτηνιατρεία για τις παροχές των εξετάσεων, εμβολιασμών, στειρώσεων, σημάνσεων, αποπαρασιτώσεων, κ.α.Καλούμε τους πολίτες σε περιπτώσεις που περιέρχονται στην αντίληψη τους περιστατικά κακοποίησης ζώων να προχωρούν άμεσα σε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ παράλληλα καλούνται οι ιδιοκτήτες ζώων να λαμβάνουν τα δέοντα μέτρα όσον αφορά στη σωστή φύλαξη και διαβίωση των κατοικίδιων τους.
ΟΙ “ΦΟΛΕΣ” ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙ ΜΟΝΟ ΖΩΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΙ…!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ