“Σπάσιμο” αρμοδιοτήτων για πιο αποδοτική δουλειά

Οι αλλαγές που έκανε ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου στο σχήμα της δημοτικής αρχής όχι μόνο στα πρόσωπα, αλλά και στις αρμοδιότητες σηματοδοτεί το πως ακριβώς βλέπει ο δήμαρχος να λειτουργεί πιο αποδοτικά η δημοτική αρχή.

Ο Γ. Παπαναστασίου διατήρησε αυτό που για πρώτη φορά έκανε στις αρχές του καλοκαιριού που πέρασε. Τότε για πρώτη φορά “έσπασε” τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού στα τρία. Αυτό το “σπάσιμο” διατήρησε και τώρα με τον Ν. Γκρίζη στον Αθλητισμό, την Μ. Σαλμά στην Παιδεία και την Μ. Παπαγεωργίου στον Πολιτισμό. Αυτή την οδό ακολούθησε και στην πιο “μάχιμη” ίσως αντιδημαρχία για την καθημερινότητα των πολιτών. Έτσι οι αρμοδιότητες που μέχρι χθες είχε ο Ανδ. Καλαμπαλίκης “έσπασαν” στα δύο και την καθαριότητα ανέλαβε ο Χρ. Γκούντας, ενώ το πράσινο το Σπ. Αδάμης. Αντίστοιχο ήταν και το “σπάσιμο” στα τμήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών, με τον Σπ. Αδάμη να παίρνει την αυτεπιστασία και τον Χρ. Γκούντα τη συντήρηση των οχημάτων. Κατά πόσο το “σπάσιμο” θα αποδειχθεί αποδοτικό, θα φανεί στην πορεία.

Αν τώρα επικεντρωθεί κανείς σε επίπεδο προσώπων, είναι προφανές πως όταν οι πέντε από τους οκτώ αντιδημάρχους παραμένουν αμετακίνητοι οι αλλαγές στα πρόσωπα ήταν περιορισμένες. Αυτό σημαίνει δύο τινά : Ή το ποδοσφαιρικό ρητό “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει” ή ότι ο δήμαρχος μετακινήθηκε από την παλαιότερη δήλωσή του για “τέλος στους επαγγελματίες αντιδημάρχους”. Μάλλον και αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία.

ΥΓ1: Στη σχετική του δήλωση ο δήμαρχος αναφέρει μεταξύ άλλων πως “με καθημερινό αγώνα, με ουσιαστική δουλειά, αλλά και πνεύμα συνεργασίας, καταφέραμε να είμαστε αποτελεσματικοί”. Ας αφήσει καλύτερα τέτοιες αναφορές για το 2019…