Η απάντηση Μιχάλη στους εργαζομένους : “Απαίτηση για ισοβαρή συμμετοχή”

Απάντηση στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου δίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Δ. Μιχάλης. Οι εργαζόμενοι στρέφονται κατά του διοικητή κάνοντας λόγο για καρατομήσεις προσωπικού, ακούσιες μετακινήσεις προσωπικού και τοποθετήσεις που έγιναν χωρίς κανένα σχεδιασμό ή υπηρεσιακή ανάγκη, χωρίς κανένα σοβαρό κριτήριο «παρά μόνο έναν ιδιότυπο αυταρχισμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Από την πλευρά του ο Δ. Μιχάλης διαπιστώνει πως “τις ημέρες αυτές υπάρχει ένα ακόμα μπαράζ επιθέσεων προς την διοίκηση του νοσοκομείου”. Παρολά αυτά δηλώνει έτοιμος να αποκατασταθούν τυχόν αδικίες, αφού πρώτα οι εργαζόμενοι “υποδείξουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους που αδικήθηκαν και τα συγκεκριμένα περιστατικά και λόγους που συνιστούν την αδικία”. Ωστόσο προσθέτει με νόημα πως “για όσους θέλουν να πάει μπροστά το νοσοκομείο, η απαίτηση της διοίκησης για ισοβαρή συμμετοχή και συνέπεια, είναι εργαλείο δικαιοσύνης και προαγωγής της ποιότητας και όχι «ιδιότυπος αυταρχισμός». Μπορεί όμως κάλλιστα να βαπτιστεί έτσι, αν εξυπηρετεί σκοπιμότητες”.

Αναλυτικά η απάντηση του Δ. Μιχάλη:
Ως προς τις τακτικές των συνδικαλιστών:
(που μιας και πλησιάζουν οι σχετικές τους εκλογές πρέπει να πείσουν τους συναδέλφους τους για τους αγώνες τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους) δεν θα επεισέλθω ούτε στους χαρακτηρισμούς, ούτε σε αοριστολογικό διάλογο.
Επειδή ανυπαρξία λαθών πάει πακέτο με την ανυπαρξία δράσεων και προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα να υφίστανται περιπτωσιακές αδόκιμες επιλογές μετακίνησης προσώπων, θα κληθούν αρμοδίως (με σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο) να υποδείξουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους που αδικήθηκαν και τα συγκεκριμένα περιστατικά και λόγους που συνιστούν την αδικία. Αν επιθυμούν όντως να συμβάλλουν στη λειτουργία του νοσοκομείου, οφείλουν να το κάνουν με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι με αφορισμούς.
Στην περίπτωση που όντως συνέβη κάτι τέτοιο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αυτές θα αποκατασταθούν.
Και τούτο γιατί οι προσπάθειες που κάνει η διοίκηση για συνέπια και ισοβαρή συμμετοχή όλων στο δύσκολο έργο των εργαζομένων του νοσοκομείου, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ότι γίνεται «χωρίς κανένα σοβαρό κριτήριο παρά μόνο έναν ιδιότυπο αυταρχισμό».
Για όσους θέλουν να πάει μπροστά το νοσοκομείο, η απαίτηση της διοίκησης για ισοβαρή συμμετοχή και συνέπεια, είναι εργαλείο δικαιοσύνης και προαγωγής της ποιότητας και όχι «ιδιότυπος αυταρχισμός». Μπορεί όμως κάλλιστα να βαπτιστεί έτσι, αν εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
Γι’ αυτό, γενικούς αφορισμούς και χαρακτηρισμούς περί του τρόπου που διαχειρίζεται η διοίκηση την μετακίνηση (rotation) του προσωπικού, καθώς και την άρνηση στην εφαρμογή του, τα αφήνω στην κρίση του κάθε ενεργού και καλοπροαίρετου πολίτη και εργαζόμενου.