Κόντρα για μια ημιαργία του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου

“Γιατί ημιαργία σήμερα κύριε Διοικητά του Νοσοκομείου Αγρινίου;”
“Σε κάθε χώρο που μετακομίζουν γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως…”
“Γιατί ημιαργία σήμερα κύριε Διοικητά του Νοσοκομείου Αγρινίου;” αυτό ήταν το tweet του Βουλευτή και Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου για την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου να χορηγηθεί ημιαργία στους εργαζομένους προχθές Παρασκευή 17/3. Μέσω facebook απάντησε ο διοικητής του νοσοκομείου Δ. Μιχάλης και αφού εξήγησε το λόγο της ημιαργίας, επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ (και πρώην του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ) σημειώνοντας με νόημα πως “έρχονται να μιλήσουν για κομματισμό (με υπονοούμενα αυτή τη φορά) και για αξιοκρατία στο δημόσιο, αυτοί που θα πρέπει να καταχωρηθούν στα αντίστοιχα αντίστροφα λήμματα της γλωσσικής μας εγκυκλοπαίδειας.Και μάλιστα από πολιτικούς που σε κάθε χώρο που μετακομίζουν γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως για να πείσουν ότι και σε αυτό το χώρο (sic) είναι σαρξ εκ της σαρκός του!!”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣΑναλυτικά η απάντηση του Δ. Μιχάλη:
Ως προς τις κορόνες «ήθους» κάποιων πολιτικών:
Γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που παίζουν το παιχνίδι της εν λόγω σπέκουλας, πως η ημιαργία εδόθη για τη γιορτή της γυναίκας και τούτο γιατί το ζήτησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που δεν έλαβαν ημιαργία την ίδια μέρα, κάτι που οι προηγούμενες διοικήσεις συνήθιζαν να πράττουν. Για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, αποφασίστηκε να τους χορηγηθεί την Παρασκευή που ακολουθούσε.
Το ότι συμπίπτει με το εορτολόγιο κάποιων αγίων και ο συνειρμικός συσχετισμός με εορτάζοντες πολιτικούς, θα ήταν δικαιολογημένος αν οι παρεμβαίνοντες πολιτικοί δεν γνώριζαν το λόγο της χορήγησης.
Έχουν όμως και κομματικά στελέχη τους και συνδικαλιστές του χώρου τους στο νοσοκομείο και γνωρίζουν πολύ καλά το λόγο της χορήγησης, αφού ενημερώθηκαν από αυτά τα στελέχη τους για το γεγονός. Στελέχη που σαφώς έκαναν χρήση της ημιαργίας και γνώριζαν πολύ καλά γιατί την έλαβαν.
Ωστόσο, όταν παίζεις παιχνίδια με χτυπήματα κάτω από τη μέση, εξυπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες, δεν έχει σημασία ούτε τι ξέρεις, ούτε το πόσο αιτιολογημένη είναι η χορήγηση της ημιαργίας ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.
Σημασία έχει να ανακαλύπτεις «εχθρούς», «συνομωσίες», «κομματικό κράτος» κ.λπ. και να τα «αναδεικνύεις» προκειμένου να αυξήσεις την επιρροή σου.
Το αστείο βέβαια εδώ είναι ότι έρχονται να μιλήσουν για κομματισμό (με υπονοούμενα αυτή τη φορά) και για αξιοκρατία στο δημόσιο, αυτοί που θα πρέπει να καταχωρηθούν στα αντίστοιχα αντίστροφα λήμματα της γλωσσικής μας εγκυκλοπαίδειας.
Και μάλιστα από πολιτικούς που σε κάθε χώρο που μετακομίζουν γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως για να πείσουν ότι και σε αυτό το χώρο (sic) είναι σαρξ εκ της σαρκός του!!