500.000 ευρώ από το ΥΠΟΜΕΔΙ για την ύδρευση της Αμφιλοχίας

Την δέσμευση προϋπολογισμού συνολικού ποσού €500.000,00 για την προμελέτη Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ) για την περιοχή της Αμφιλοχίας ενέκρινε με απόφασή του ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης ανταποκρινόμενος έμπρακτα στο αίτημα του δήμου Αμφιλοχίας, αλλά και των κατοίκων για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων ύδρευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή, μετά από χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας από την κεντρική διοίκηση, εφαρμόζοντας στην πράξη την στρατηγική για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, τα οποία βελτιώνουν την ίδια τη ζωή των πολιτών, προχώρησε στην υπογραφή της συγκεκριμένης απόφασης, που θα δώσει ανάσα στους κατοίκους της περιοχής και οριστική λύση στο οξυμμένο πρόβλημα ύδρευσης της Αμφιλοχίας.

Με την απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών αλλά και με την ολοκλήρωση της προμελέτης που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη, ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων στην περιοχή της Αμφιλοχίας τα οποία και θα συμβάλλουν ουσιαστικά και μόνιμα:
• στην επάρκεια αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου νερού ύδρευσης στις υδροδοτούμενες περιοχές αλλά και
• στην αποτροπή του υποβιβασμού της στάθμης των υπόγειων υδροφορέων
Με την ολοκλήρωση του προτεινόμενου έργου θα καταστεί κατάλληλο για ύδρευση, νερό που σήμερα λόγω της έλλειψης συστημάτων διύλισης χρησιμοποιείται μόνο για άρδευση.Στην ίδια απόφαση, το έργο της ύδρευσης του Δήμου Αμφιλοχίας, χαρακτηρίζεται από τον υπουργό ως «έργο Εθνικού Επιπέδου, ειδικό και σημαντικό» και εντάσσεται στον Προγραμματικό Σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, ενδεικτικό της βαρύτητας που έχει για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το όλο θέμα.