Η απάντηση στην θέρμανση έρχεται μέσα από τη γη – Επιλέξτε αντλίες θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν μία από τις πιο εναλλακτικές λύσεις , που κάνουν το πετρέλαιο να περιορίζεται, φέρνοντάς ζέστη και κρύο από τη γη. Αυτό γίνεται με την αβαθή γεωθερμία, η οποία στην χώρα μας γίνεται σε αρχικό στάδιο, όμως επιλέγεται από ολοένα και περισσότερους καταναλωτές.

Πως γίνεται εφικτό αυτό; Αξιοποιώντας το εσωτερικό της γης, που έχει θερμοκρασία εδάφους γύρω στους 20 βαθμούς, παρατηρείται μία απόκλιση ανάμεσα στις δύο θερμοκρασίες – εδάφους και περιβάλλοντος- και έτσι με τη βοήθεια των γεωθερμικών αντλιών θερμότητας μπορούμε να επιτύχουμε την θερμοκρασία, είτε στην ψύξη είτε στην ζέστη.

Πλεονεκτήματα και αντλίες θερμότητας
Σαν πρώτο πλεονέκτημα οι αντλίες θερμότητας, ειδικά οι αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών , είναι αθόρυβες στην λειτουργία τους. Χωρίς να επηρεάζονται από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, έχουν την ικανότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους να απομονώνουν τις θερμοκρασίες που απαιτούνται.

Από περιβαλλοντικής σκοπιάς, οι αντλίες θερμότητας είναι άκρως φιλικές προς το περιβάλλον, αφού παρουσιάζουν μηδενικές απώλειες ρύπων. Η αντλία θερμότητας μπορεί να αποκαταστήσει πλήρως τους λέβητες πετρελαίου, προσφέροντας θετικά πρόσημα σε περισσότερους κλάδους.

Σε γενικές γραμμές οι αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών καταναλώνουν συνολικά το 25% της ενέργειάς τους συμβάλλοντας σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Όσον αφορά το κόστος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι παρά το αρχικό μεγάλο κόστος, οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν απόσβεση μετά από έναν χρόνο περίπου. Μπορεί το αρχικό budget να φαίνεται στον καταναλωτή μεγάλο, αλλά στην συνέχεια αποδεικνύεται ένα από τα συμφερότερα συστήματα θέρμανσης και ψύξης που μέσα σε όλα επιλέγουν να αξιοποιήσουν την ανεξάντλητη ενέργεια που υπάρχει στο υπέδαφος.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα energy-system.gr μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία την αντλία θερμότητας που σας εξυπηρετεί και είναι κατάλληλη για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

Και οι τιμές; Προσαρμοσμένες στα μέτρα σας, με τους σύμβουλους της εταιρείας να είναι στην διάθεσή σας όποτε τους χρειαστείτε.