Σειρά συναντήσεων για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Ναυπακτίας

Συναντήσεις Δήμου για Πεζογέφυρα Γριμπόβου, Πλωτή Εξέδρα Λιμένα Ναυπάκτου, μεταφοράς αρμοδιότητας Κρυονερίου – Κάτω Βασιλικής στο ΔΛΤΝ, ανταποδοτικών τελών Ευηνολίμνης και χρηματοδότηση μετατροπής ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΗ.
Πλήθος συναντήσεων είχε την Παρασκευή, 24/3/2017 ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Αντιδημάρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Φράγκος και ο Υπεύθυνος Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Προετοιμασίας ένταξης έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα και Πρόεδρος των ΧΥΤΑ Χρήστος Σαλαμούρας με Υπηρεσιακούς παράγοντες στην Αθήνα. Στις συναντήσεις παραβρέθηκε και ο Πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευάγγελος Παπαγεωργίου

Ειδικότερα:
1. Στο Υπουργείο Πολιτισμού συναντήθηκαν με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Βλαζάκη προκειμένου να ενημερώσουν για την πεζογέφυρα στο Γρίμποβο και την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στο Λιμάνι Ναυπάκτου. Αφού παρουσιάσθηκαν οι μελέτες ετέθη το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών προκειμένου να γνωμοδοτήσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση των έργων υπολείπεται μόνο η θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ.
2. Στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων έγινε συνάντηση με την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας κα. Αγγελική Σίμωση για τα ανωτέρω θέματα, ενώ συμφωνήθηκε άμεσα να διενεργηθεί αυτοψία στη Ναύπακτο μαζί με το τμήμα Αναστύλωσης Μνημείων, προκειμένου μεταξύ άλλων να προταθεί λύση για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του Λιμένα και του κρηπιδώματος εντός αυτού.
3. Στο Υπουργείο Εσωτερικών συζητήθηκε το χρόνιο ζήτημα των ανταποδοτικών τελών για την Ευηνολίμνη και το θέμα της χρηματοδότησης για την μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΗ. Όπως ενημερώθηκαν για το θέμα των ανταποδοτικών θα υπάρξει πρόβλεψη στο επόμενο πολυνομοσχέδιο, ενώ η χρηματοδότηση του ΧΥΤΑ είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας και η πίστωση θεωρείται εξασφαλισμένη στο σύνολο της.
Επιπροσθέτως ετέθη το θέμα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της χερσαίας ζώνης λιμένα Κρυονερίου και Κάτω Βασιλικής από το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου, καθώς ήδη εκκρεμεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, η οποία έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Για το ζήτημα αυτό υπήρξαν δεσμεύσεις ότι θα έχουμε άμεσα λύση.