Τα “προεόρτια” του πάρκου στο δημοτικό συμβούλιο

Η παρουσίαση της πρότασης ανάπλασης του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη (και ώρα 7:00μ.μ) στο Παπαστράτειο Μέγαρο, ωστόσο τα “προεόρτια” έλαβαν χώρα σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκτιμήθηκε ως απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου επί της πρότασης της μελέτης πριν πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Τετάρτης στο Παπαστράτειο. Το θέμα τέθηκε αρχικά με μορφή ερώτησης από τον επικεφαλής της “Ανατροπής Τώρα” Δ. Τραπεζιώτης και στη συνέχεια συζητήθηκε με αφορμή της έγκριση πίστωσης για την παραγωγή ενημερωτικού φυλλαδίου που θα διανεμηθεί σε όσους προσέλθουν την Τετάρτη στο Παπαστράτειο.

Ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου αρχικά τόνισε ότι η δημοτική αρχή υλοποιεί τη δέσμευσή της για δημόσια διβούλευση του θέματος και εξήγησε ότι πρόκειται για τη δημόσια παρουσίαση της πρότασης της μελέτης και θα ακολουθήσει η διαβούλευση. “Επιλέξαμε ένα μεγάλο χώρο για να απευθυνθούμε στους πολίτες, να ενημερωθούν και να ανοίξει η συζήτηση για το πάρκο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου. Ο Π. Μοσχολιός προανήγγειλε ότι η παράταξή του δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία, τονίζοντας ότι πρώτα έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, θυμίζοντας ότι επί των ημερών του έγιναν πολλές συζήτησεις για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης επανέφερε στη συζήτηση τις αιτιάσεις της παράταξής του για τη νομιμότητας της ανάθεσης της μελέτης, κάνοντας εκ νέου λόγο για παράνομη και φωτογραφική ανάθεση. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίμος Παπανικολάου σε ανάλογο τόνο σημείωσε ότι έπρεπε τουλάχιστον για τις βασικές αρχές της πρότασης θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι, “διαφορετικά τι μας θέλετε; να κάνουμε τις γλάστρες στο Παπαστράτειο;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Ρόκος τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει απαξιώσει ξανά το δημοτικό συμβούλιο, εκτιμώντας έτσι την άρνηση -όπως είπε- της δημοτικής αρχής να συζητηθεί η ανάθεση της μελέτης και οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την νομιμότητα της ανάθεσης. Μάλιστα έκανε λόγο για “πολιτικές συναλλαγματικές που πληρώνονται τώρα” εκτιμώντας ότι “κάποιοι εκβίαζαν πως το πάρκο δεν θα γίνει αν δεν το κάνουμε εμείς”.

Ο Γ. Παπαναστασίου απόρησε με τα όσα ακούστηκαν κυρίως από την πλευρά του Π. Μοσχολιού. “Έπαρση εχώ εγώ που πάω στον κόσμο;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στον πρώην δήμαρχο θυμίζοντας ότι επί θητείας του η μελέτη δεν παρουσιάστηκε στους πολίτες και πως το έργο που προωθήθηκε επί θητείας του κρίθηκε από τους Επιθεωρητές Δημοσιών Έργων ότι εκτελέστηκε με παράνομο τρόπο και πως για το λόγο αυτό απεντάχθηκε, ζημιώνοντας τον δήμο Αγρινίου 300.000 ευρώ.