Τι ήθελε να πει ο Τραπεζιώτης και τι έκανε ο Φωτάκης

Επειδή δεν πάει και πολύς καιρός, αρχές του μήνα ήταν, που με αφορμή την εκλογή νέου προεδρείου στο δημοτικό συμβούλιο ακούσαμε πολλά ευχολόγια για το κύρος του οργάνου, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η διαδικασία των ερωτήσεων είναι αρκετά προβληματική. Έχουμε στο παρελθόν σχολιάσει τις υπερβολές της αντιπολίτευσης. Υπάρχει όμως και ένα θέμα με το προεδρείο. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πόσος χρόνος προβλέπεται για να διατυτπώσει ένα δημοτικός σύμβουλος την ερώτησή του προς τη δημοτική αρχή. Όμως αυτό που έκανε χθες ο Β. Φωτάκης ήταν πραγματικά ακραίο και δεν βοηθά στο να αποκτήσει κύρος το δημοτικό συμβούλιο.

ΤραπεζιώτηςΔίνει το λόγο στον Δ. Τραπεζιώτη για να διατυπώσει ερώτημα και στα 77 δευτερόλεπτα -σύμφωνα με το βίντεο- τον διακόπτει… Όταν ρωτά ένας επικεφαλής μάλιστα παράταξης και αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα θέμα εξόχως σοβαρό, δεν χάλασε ο κόσμος να μιλήσει και ένα – δύο λεπτά παραπάνω. Θα κερδίσει το δημοτικό συμβούλιο από μια τέτοια ανοχή, δεν θα χάσει! Ο Δ. Τραπεζιώτης χθες ήθελε να ρωτήσει σχετικά την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης για την δωρεά μελέτης προς τη ΔΕΥΑ Αγρινίου σχετικά με τον αγωγό ύδρευσης Καστράκι-Σπολάϊτα. Ο Δ. Τραπεζιώτης ήθελε να αναδείξει -αλλά δεν τον άφησε ο Β. Φωτάκης- πως η δημοτική αρχή μπορεί να παρέλαβε την “πατάτα” του έργου ύδρευσης προς τους παρατριχώνιους οικισμούς, όμως σήμερα αυτή είναι που έχει την ευθύνη να διορθώσει το λάθος των προηγούμενων να κατασκευάσουν ένα μη λειτουργικό έργο γιατί σήμερα είναι που όλοι οι δημότες του Αγρινίου κινδυνεύουμε -αν βρεθεί κάποιος “πιτσικαρισμένος” και καταγγείλλει στην Ε.Ε. το γεγονός- να κληθούμε να επιστρέψουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα 2,5εκατ. ευρώ που στοίχισε το έργο. Επομένως η ευθύνη της δημοτικής αρχής σήμερα είναι ακόμη μεγαλύτερη για να βρει χρηματοδότηση για τους αγωγούς Καστράκι-Σπολάϊτα και Σπολάϊτα-Αγρίνιο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό θέμα για να διακόπτεις τον άλλον στα 77 δευτερόλεπτα…

Σήμερα λοιπόν ο κάτοικος του Αγρινίου έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να ακούσει τις εξηγήσεις της δημοτικής αρχής στο γιατί ακυρώθηκε η δωρεά των μελετών στη ΔΕΥΑ Αγρινίου. Τέτοιες εξηγήσεις η δημοτική αρχή δυστυχώς δεν έδωσε. Έχει κάθε δικαιώμα να μάθει αν οι προτάσεις της ΔΕΥΑ Αγρινίου για το ΕΣΠΑ δεν εντάχθηκαν, επειδή ο υπάλληλος έστειλε τους φακέλους σε… λάθος διεύθυνση ή επειδή η δημοτική αρχή, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, δεν προετοιμάστηκε έγκαιρα; Σήμερα όλοι μας απαιτούμε να μάθουμε τι θα κάνει ο δήμος Αγρινίου για να μην κληθούν οι δημότες να πληρώσουν 2,5 εκατ. ευρώ για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν.

Δ.Π.