Εντυπωσιακή εμφάνιση του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου στην 9η Διεθνή Συνάντηση χορωδιών

Η συνέχεια για το σχολείο στη Νάπολη της Ιταλίας
Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η συμμετοχή της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου στην διεθνή συνάντηση χορωδιών που έγινε στην Καρδίτσα. Η εμφάνιση της χορωδίας ήταν εντυπωσιακή. Οι μαθητές καθήλωσαν το μουσικόφιλο κοινό κερδίζοντας κυριολεκτικά τις εντυπώσεις με την άριστη ερμηνεία τους.
Η συνέχεια για το Σχολείο προδιαγράφεται συναρπαστική καθώς θα συμμετάσχει στην Διεθνή Μουσική Συνάντηση στο II Concorso Internazionale Sant’Alfonso Maria de Liguori στο Pagani της Νάπολι στην Ιταλία από τις 1 έως τις 7 Μαΐου.
Στο συναρπαστικό μουσικό ταξίδι που πραγματοποίησε η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο πιο όμορφο σημείο της Θεσσαλίας, τη μουσική επιμέλεια είχε η κ. Ελένη Βαγγέλη. Κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας οι δάσκαλοι του σχολείου και οι γονείς χωρίς τη βοήθεια των οποίων αυτή η επιτυχία και διάκριση δεν θα ήταν εφικτή.
Η Χορωδία του Σχολείου μας «ταξίδεψε» μελωδικά κάνοντας μια σύντομη σημαντική αναφορά στο δημοτικό τραγούδι ερμηνεύοντας τραγούδια όπως το Σκάρο, το Σήκω μάνα Μοιρολόι – ΤΡΑΓΟΥΔΙ με τη μαθήτρια Αγγελική Τσιμιδάκη, στης ακρίβειας τον καιρό , Ελληνικούς χορούς, τον Καπουτσιδιανό, τα Μανουσάκια , το Μήλο μου κόκκινο τα Κόκκινα χείλη εφίλησα και οι μαθητές έκλεισαν με ένα παραμύθι με λυπημένο τέλος.
Το φεστιβάλ παρουσίασε ο διακεκριμένος κριτικός και παρουσιαστής κορυφαίων εκδηλώσεων του είδους Αλέξης Κωστάλας ενώ ο μουσικοσυνθέτης και μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης καλλιτεχνικός διευθυντής κατάφερε να κλέψει την παράσταση με την άρτια οργάνωση του φεστιβάλ.
Κορυφαίες προσωπικότητες παραβρέθηκαν ως μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, όπως η Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Nis (Σερβία), γνωστή Μαέστρος Suzana Kostic, ο Alexander Kuyumdziev Καθηγητής και διακεκριμένος Μαέστρος από τη Σόφια, στο South-Western University Neophit of Rila, ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, ομότιμος καθηγητής σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ), Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, ο Συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, ο Ιταλός Μαέστρος Leonardo Quadrini, Καθηγητής στην έδρα της διεύθυνσης του Κρατικού Ωδείου της Νάπολης, ο συνθέτης Κώστας Ευαγγελάτος, ο συνθέτης Δημήτρης Μηνακάκης κ.α.
Έλαβαν μέρος στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας εξαιρετικά μουσικά σύνολα από το εξωτερικό ( Ιταλία Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία). Όλη η φιλοσοφία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας από το 1982 που πρωτοξεκίνησε αλλά και των Συναντήσεων Σχολικών Χορωδιών βασίζονται στα κοινά έργα, που διδάσκονται εργαστηριακά υπό τη διεύθυνση ξένων και Ελλήνων Μαέστρων, διεθνούς κύρους.
Οι μαθητές του Σχολείου είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν τα Μετέωρα ένα παγκόσμιο μνημείο της φύσης που έχει κεντήματα τα μοναστήρια του αλλά και να επισκεφθούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Καλαμπάκας όπου στεγάζεται η σπάνια συλλογή ζώων και πουλιών του συμπολίτη μας αγρινιώτη Δημήτρη Μπίζου.