Οι εντυπώσεις της ανάπλασης: “Μας “αφοπλίσατε” …

Η παρουσίαση της πρότασης για την ανάπλαση του Πάρκου προκάλεσε θετικές εντυπώσεις. Η πρόταση ουσιαστικά αφορά κυρίως το αδιαμόρφωτο τμήμα του πάρκου δυτικά του αναψυκτηρίου, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα η πρόταση περιλαμβάνει επί της ουσίας επεμβάσεις αποκατάστασης. Βεβαίως τις προσεχείς μέρες που θα εκφραστούν υποθέτουμε και επισήμως κάποιοι φορείς της πόλης, θα υπάρχει μια πιο ακριβέστερη εικόνα για τις εντυπώσεις που προκάλεσε η πρόταση της δημοτικής αρχής.

πάρκοΠάντως για μια πρώτη αποτίμηση των εντυπώσεων έχουν ιδαίτερη σημειολογία οι παρεμβάσεις που έκαναν χθες στο Παπαστράτειο μετά την παρουσίαση από τους μελετητές ο δημοτικός σύμβουλος της “Ανατροπής Τώρα” Λεωνίδας Διονυσόπουλος, αλλά και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λυμπουρίδης, που ήταν από εκείνους που πρωτοστάτησαν θα μπορούσε να πει κανείς τόσο στην ανάπλαση που προτάθηκε επί Π. Μοσχολιού, όσο και επί Θ. Σώκου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λεωνίδας Διονυσόπουλος στην παρέμβασή του απευθυνόμενος προς τους μελετητές χρησιμοποίησε μια ατάκα αρκετά χαρακτηριστική: “Ήρθα εδώ σήμερα για “μάχη”, αλλά από αυτά που άκουσα μας “αφοπλίσατε”… Ο Δ. Λυμπουρίδης αφού έκανε λόγο για δικαίωση όσων αντέδρασαν στην ανάπλαση που επιχειρήθηκε το 2013, ανέφερε πως η πρόταση που παρουσιάστηκε κινείται στη θετική κατεύθυνση.