Κωστούλας: «Δεν κερδίζουμε τίποτα με τη μείωση των ομάδων»

Πολύ αμφιβάλλει για τα αγωνιστικά κέρδη από τη μείωση των ομάδων της Super League ο Φώτης Κωστούλας. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναιτωλικός, που ψήφισε κατά της αναδιάρθρωσης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και δήλωσε πως ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί η παραμικρή οικονομική βελτίωση της κατάστασης των συλλόγων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα εμπόδια που προκύπτουν για την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, ο Φώτης Κωστούλας μίλησε στους Μάνο Ζερβάκη και Βαγγέλη Νεραντζιά για:
-τις εντυπώσεις του από τις αποφάσεις του ΔΣ: «Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Απλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι καλύτερο με τη μείωση των ομάδων, ούτε αγωνιστικά ούτε οικονομικά. Εμείς δίνουμε γύρω στα 15 παιχνίδια επιπλέον στη Nova χωρίς να έχουμε επιπλέον οικονομικό αντίκρισμα, για να μην πω ότι θα έχουμε και μειώσεις. Κάναμε το χατίρι της Nova και καλά κάναμε γιατί είναι συνεργάτης, αλλά δεν παίρνουμε κάτι σαν οικονομικό αντάλλαγμα».

-τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14 από τη σεζόν 2018/19: «Δεν βρίσκω ότι ήταν τόσο σοβαρή αυτή η αλλαγή, όσο παρουσίαζαν οι άλλοι για να σώσει το ποδόσφαιρο. Ίσως ήθελε η Nova να αποφύγει ομάδες που θεωρούνται αναξιόπιστες και υπήρχε κίνδυνος να φύγουν στη μέση της σεζόν».

-το ζήτημα της αναδιανομής των τηλεοπτικών: «Για να κάνουμε αναδιανομή χρημάτων χρειάζεται ομοφωνία. Για την αναδιάρθρωση αρκούσαν τα 3/4. Βρέθηκαν δύο ομάδες που δεν συμφωνούσαν για την αναδιανομή και έθεσαν κάποιες προϋποθέσεις. Αυτό το ‘αν’ το είχαν πει και πέρσι τον Απρίλιο ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός και από τότε μένουμε σε αυτό το θέμα συνεχώς. Τα προβλήματα που έχουν οι περισσότερες ομάδες από τη μέση και κάτω είναι οικονομικά και σε αυτό το επίπεδο δεν έχουμε κάνει κάτι. Τι αλλάζει; Μέχρι τη Δευτέρα θα ξαναφτιάξει την πρόταση το προεδρείο της Λίγκας για να δούμε αν θα συμφωνήσουν όλοι. Δεν είναι θέμα μόνο του Παναιτωλικού. Έχει να κάνει με το στοίχημα, με τις ομάδες, ποιοι είναι στις ομάδες, με την πολιτεία, με τους νόμους».

-τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν για να υπάρξει ομοφωνία για την αναδιανομή: «Θα πρέπει να δούμε το θέμα των ομάδων που δεν κάνουν επενδύσεις και αφήνουν τις ομάδες για να διαλυθούν και να πάρουν τα φράγκα να εξαφανιστούν. Θέλει να γίνεται καλύτερος οικονομικός έλεγχος η λίγκα, αλλά δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Επίσης υπάρχει το ζήτημα να υπάρχει ένα καλό ποσό που να διατίθεται σε υποδομές, ακαδημίες κλπ. Τίθεται το ζήτημα ατόμων που είναι σε ομάδες και που εμπλέκονται σε στοιχηματικές εταιρείες. Εδώ φωτογραφίζεται η ΑΕΚ. Τέτοια ζητήματα θέτουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κι εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ναι ή όχι χωρίς να έχουμε λύσει πράγματα που είναι πέρα από μας».

-το αν επιμένει στην απόφασή του να παραχωρήσει τις μετοχές του Παναιτωλικού: «Αν έχετε βρει αγοραστή, ναι. Η ομάδα είναι χωρίς χρέη. Αυτή τη στιγμή λόγω πολλών δυσκολιών και αρμοδιοτήτων που έχω, έχω αποτραβηχτεί και έχω αφήσει την προεδρία σε άλλον. Δεν είναι κάτι που το είπα και το πέταξα, είναι κάτι που το αποζητώ».

πηγή : sport-fm.gr