4+1 προβλήματα που χρειάζονται επειγόντως επίσκεψη σε ωρλ

Προβλήματα με τα αυτιά, τη ρινική κοιλότητα και τον λαιμό; Ο γιατρός ωρλ είναι η ειδικότητα που χρειάζεστε για να διαπιστώσετε τη νόσο, αν χρειάζεστε επέμβαση και να βρείτε πως μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα διαφόρων παθήσεων.

Συχνά προβλήματα που καθιστούν την επίσκεψη σε ωρλ απαραίτητη

Φλεγμονές  της  κεφαλής  και  του  τραχήλου
Η αμυγδαλίτιδα, η ιγμορίτιδα, η ωτίτιδα και η διαχείριση των επιπλοκών τους είναι ανάγκη να ελέγχονται από ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο. Η σωστή αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων, ακόμα και μέσα από επέμβαση -αν χρειαστεί- μπορεί να αναχαιτίσει μία για πάντα προβλήματα που μέχρι τώρα ταλαιπωρούσαν μικρούς και μεγάλους.

Τραχηλικά  μορφώματα  και  μάζες
Κάθε διόγκωση πρέπει να διερευνάται επισταμένως από ειδικό χειρουργό ωρλ. Οι διαγνωστικές εξετάσεις σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ διαφωτιστικές και καθορίζουν άμεσα το θεραπευτικό πλάνο.

Διαταραχές  ισορροπίας  και  ίλιγγος
Κάθε αίσθημα ζάλης που συνοδεύεται από εμβοές, ιδιαίτερα μετά από απότομες κινήσεις της κεφαλής δείχνει σοβαρά στοιχεία για ίλιγγο. Ο γιατρός θα σας δώσει ακριβείς πληροφορίες σε κάθε περίπτωση.

Ροχαλητό
Το ροχαλητό μπορεί να συνοδεύεται από πλήθος άλλα συμπτώματα, όπως είναι πρωινή ξηροστομία και κόπωση ακόμα και στα παιδιά μειωμένη απόδοση στο σχολείο. Η εκτίμηση του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος από ειδικό ωρλ θα καλύψει κάθε υποψία που μπορεί να σας βαραίνει για περαιτέρω προβλήματα υγείας.

Βήχας και κεφαλαλγίες
Ακόμα και για τόσο απλά συμπτώματα ο ωρλ μπορεί να φανεί χρήσιμος. Η χρόνια ιγμορίτιδα μπορεί να είναι η αιτία για πλήθος προβλήματα ανάμεσα στα οποία και ο πονοκέφαλος. Η ομαλότητα της εισαγωγής του εισπνεόμενου αέρα από την ρινική κοιλότητα πρέπει να εξετάζεται σε κάθε περίπτωση.

Μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ιατρού Ανατολής Παταρίδου από και δείτε όλες τις σύγχρονες επεμβάσεις που διεξάγει με ενήλικες και παιδιά. Ενημερωθείτε επίσης για όλες τις παθήσεις που αφορούν τη μύτη, τον λάρυγγα, τον φάρυγγα, το αυτί και τον τράχηλο από την ωρλ στην Αθήνα.