«Περπατώ εις στο Δάσος» από τη Θεατρική Ομάδα του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

Η Θεατρική Ομάδα του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου στις 7/4/2017 και ώρα 8:00μ.μ. θα ανεβάσει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου την παράσταση «Περπατώ εις στο Δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Ο Αφηγητής προτρέπει:
«Ξεχάστε όσα ξέρατε, αλλά και μην ξεχνάτε. Σε παραμύθια, σ’ όνειρα μαζί μου να γυρνάτε. Μ’ αρέσουν τα μπερδέματα, μ’ αρέσει και η τάξη. Αν ίδιο γούστο έχουμε όλα θα παν εντάξει.»
Ας τον ακολουθήσουμε όλοι μαζί…
κι ας γίνουμε παιδιά!!!

Τι θα δείτε;
Ένα παραμύθι αλλιώτικο-διαφορετικό από αυτά που ξέρετε…
Tο «Περπατώ εις το δάσος» γράφτηκε το καλοκαίρι του 1992 από τη Στέλλα Mιχαηλίδου ειδικά για την Πειραματική Σκηνή. Έκτοτε το θεατρικό αυτό παραμύθι παίχτηκε και από άλλες θεατρικές ομάδες. Πρωτοκυκλοφόρησε σε βιβλίο το 1996.
Σ΄αυτό το παραμύθι οι αναμνήσεις από πολλά κλασικά παραμύθια, που μας ακολουθούν χρόνια τώρα, μπορούν και περιπλέκονται υφαίνοντας μια περιπετειώδη διαδρομή μιας άλλης- αλλόκοτης- ηρωίδας. Μιας ηρωίδας που, ενώ ακούει στο όνομα Κοκκινοσκουφίτσα, τρυπώνει στο παραμύθι της Σταχτοπούτας, του Κοντορεβυθούλη, της Χιονάτης με τη Βασίλισσα και τον μαγικό καθρέφτη … κι άλλα παραμύθια, τα οποία πλέκονται το ένα μέσα στο άλλο.
Σε αυτό το θεατρικό παραμύθι των εφτά εικόνων η ηρωίδα του έργου είναι ένα κορίτσι γεμάτο κουράγιο, που τα εμπόδια, οι ταλαιπωρίες, οι κίνδυνοι που συναντάει, καθώς προσπαθεί να βρει τον δρόμο της μέσα στο δάσος, ίσως δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι φόβοι της, οι δισταγμοί της, οι προκαταλήψεις της. Κι ενώ η ηρωίδα που βλέπουμε μπροστά μας είναι η Κοκκινοσκουφίτσα και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε «όχι πάλι μία από τα ίδια!», μια ανατρεπτική περιπέτεια με χιούμορ, μπερδέματα και έξυπνη πλοκή ξετυλίγεται με φόντο το δάσος.

«Περπατώ εις στο Δάσος»Ποιοι παίζουν;
Παιδί: Σουλιώτη Χριστιάνα
Γιαγιά: Κλειτσίκα Αγαθονίκη
Αφηγήτριες: Τσέλα Αλμπίνα Χατζήσαρη Δέσποινα
Κοκκινοσκουφίτσες: Κούτσικου Μαρία Γκιάτα Μαρία
3 Κακές Αδερφές: Κατσένη Χριστίνα, Κώστα Κατερίνα, Λιόντου Όλγα
Κοντορεβυθούλης: Τάφα Έλενα
Μαγικός Καθρέφτης: Κλειτσίκα Αγαθονίκη
Βασίλισσα: Ροκοπάνου Δέσποινα
Μαμά Μάγισσα: Ταλιούρα Χριστίνα
Βάτραχος: Καπετάνιος Παναγιώτης
Δασοφύλακες: Δρογούτης Ευάγγελος, Καρατσώλης Κων/νος
Σκηνοθεσία-Διδασκαλία
Οι καθηγήτριες:
Ζέικου Αικατερίνη (Αγγλικής Φιλολογίας)
Καρδαρά Φωτεινή (Αισθητικής )
Παππά Αγγελική (Φιλόλογος)
Χονδρονικόλα Αναστασία (Νοσηλευτικής)
Η μαθήτρια: Κατσιάδα Λιλιάνα
Πρόγραμμα και σκηνικές εικόνες: Παππά Αγγελική (Φιλόλογος)
Επιμέλεια μουσικής : Παππά Αγγελική και Κατσιάδα Λιλιάνα

Συνδιοργάνωση Δήμος Αγρινίου – Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας
Ευχαριστούμε
Τον Σπύρο Βαλασωτήρη, απόφοιτο – πτυχιούχο του σχολείου μας στο τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών και νυν Σπουδαστή στο ΤΕΙ Αθήνας -Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών -Τμήμα Γραφιστικής, για την επιμέλεια της Αφίσας και της Πρόσκλησης.
Τον κ. Δημήτρη Παπαδάκη για την πολύτιμη βοήθειά του στα ηχητικά και τον φωτισμό.
Τους μαθητές/τριες των τμημάτων Βρεφονηπιοκομίας του σχολείου μας και την καθηγήτριά τους κ. Ευρυδίκη Ξένου για την επιμέλεια μέρους των σκηνικών.
Τους μαθητές/τριες και τις καθηγήτριες ειδικότητας των τμημάτων Αισθητικής-Κομμωτικής του σχολείου μας για το μακιγιάζ και τα χτενίσματα των ηθοποιών.
Τον κ. Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας για την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς μας.