Χάβος: “Ικανοποιημένος από τη νίκη, όχι την εμφάνιση”

Ο Παναιτωλικός κέρδισε σήμερα, όμως ο Μάκης Χάβος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των «κυανοκίτρινων». «Στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι οι βαθμοί και από αυτό το κομμάτι είμαι ευχαριστημένος. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στο πρώτο ημίχρονο αν και ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, δεν είναι ο Παναιτωλικός αυτός που εγώ θέλω. Από εκεί και πέρα κάναμε το γκολ αλλά στα τακτικά θέματα είχαμε πολλά και αβίαστα λάθη με αποτέλεσμα δυο τρεις φορές να προσπαθήσει η Βέροια να βγει στην κόντρα επίθεση και δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο όσο το σκορ είναι στο ένα – μηδέν, να νομίζει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Έπρεπε το παιχνίδι να το τελειώσουμε από το πρώτο ημίχρονο.Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βέροια μη έχοντας να χάσει κάτι, βγήκε στην επίθεση και προσπάθησε με μεγάλες μπάλες. Δεν είχαμε τόσο εύκολα πουλήματα της μπάλας. Είχε περισσότερο την κατοχή ο αντίπαλος αλλά χωρίς κίνδυνο αλλά σίγουρα η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που θέλουμε. Μένουν δύο παιχνίδια και είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε καλύτεροι απ΄ ότι είμαστε σήμερα», είπε αρχικά.

Και μετά ρωτήθηκε για το αν έχει κατασταλάξει στις θέσεις που θα ενισχυθεί η ομάδα το καλοκαίρι. « Είναι πολύ σωστή η ερώτηση. Μιλώντας με τα παιδιά και εφιστώντας τους την προσοχή ότι όσο πιο γρήγορα τελειώσει μαθηματικά η παραμονή τόσο πιο καλά για όλους και ότι όλοι κρινόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι έτσι ώστε και να κρατηθούμε όλοι ζωντανοί όσον αφορά το κομμάτι το ποδοσφαιρικό αλλά από εκεί και πέρα έτσι πρέπει να γίνει και η αξιολόγηση του ρόστερ. Δεν είναι μόνο το να είσαι καλός παίκτης. Πρέπει και να σηκώσεις τη φανέλα του Παναιτωλικού. Είναι βαριά η φανέλα και έχουμε κάποια δεδομένα και κάποια στάνταρ. Έχουμε καλούς παίκτες. Δεν παίρνω πίσω αυτό που είπα. Μας λείπουν δυο – τρεις ποιοτικοί παίκτες που θα ανεβάσουν και τους άλλους οκτώ και έχουμε το προτέρημα ότι ειδικά φέτος έχουμε πάρα πολύ καλή φουρνιά με νέους παίκτες. Είναι χαρά μου μεγάλη γιατί έχουμε τον Βασιλούδη, τον Γιαννιώτη, τον Ενέα, τον Μαλή, να μην αδικήσω και κάποιο άλλο παιδί… Ο Χαντάκιας είναι μικρός, θα βελτιώνεται συνεχώς, ο Μύγας είναι μικρός, θέλουμε ένα Παναιτωλικό που να έχει μέλλον και δικά του παιδιά. Να αγαπήσουν τον Παναιτωλικό και όσοι πιο λίγοι παίκτες μπαίνουν κάθε χρόνο, τόσο το καλύτερο είναι για την ομάδα. Στο κλαμπ πρέπει να μπαίνει δύσκολα παίκτης και να βγαίνει δύσκολα. Όταν μπαίνουν και βγαίνουν εύκολα παίκτες σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά».

Για το αν θα χρησιμοποιήσει νεαρούς παίκτες στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια, σχολίασε ότι «προσπάθησα να δώσω χρόνο συμμετοχής. Αν θυμάστε έβαλα και τον Βασιλούδη στο προηγούμενο παιχνίδι εδώ στο Αγρίνιο. Βέβαια περίμενα περισσότερα πράγματα από αυτόν αλλά δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα παίκτη από ένα παιχνίδι. Εγώ προσωπικά βλέπω άλλα κομμάτια. Παραδείγματος χάριν ο Βασιλούδης θέλει δουλειά στη δύναμη γιατί έχει εξαιρετική τελική, κράτημα μπάλας, κάθετες πάσες. Εγώ δεν θέλω να βάλω παιδιά τα οποία δεν είναι έτοιμα στο εκατό τοις εκατό. Όταν δεν είναι πολύ μεγάλη η ψαλίδα από τους παίκτες που αγωνίζονται, μπορούν πολύ εύκολα να παίξουν. Όσον αφορά καθαρά την ερώτηση, το να βάλεις έξι – εφτά μικρούς δεν είναι και καλό. Εμείς επειδή είμαστε Παναιτωλικός και κρινόμαστε κάθε μέρα, είναι καλό να βάλουμε δυο –τρία νέα παιδιά που δείχνουν ότι είναι κοντά στην ομάδα αλλά από εκεί και πέρα η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να λέει ότι είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται. Είναι δύο παιχνίδια που οι αντίπαλες ομάδες μπορεί να χρειάζονται τη νίκη αλλά εμένα δε με ενδιαφέρουν οι αντίπαλες ομάδες. Με ενδιαφέρει μόνο ο Παναιτωλικός».

Μετά είπε ότι «μετράει σίγουρα η νίκη αλλά ξέρετε, ήταν εμφανέστατη η νευρικότητα που είχαμε. Ενώ προηγηθήκαμε με ένα καταπληκτικό γκολ του Φάρλει, στη συνέχεια κάναμε τόσο εύκολα πουλήματα της μπάλας. Δεν είναι αυτή η ποιότητα της εικόνας του Παναιτωλικού. Όμως σας είπα ότι είναι το βάρος, το άγχος και επειδή έχω παίξει κι εγώ ποδόσφαιρο αντιλαμβάνομαι ότι όσο δεν έρχεται το δεύτερο γκολ, λογικά κάνεις περισσότερα λάθη. Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0 στη φάση του Λόπες και να δούμε και καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά με το αν δεν κάνουμε δουλειά».

Για τον αποκλεισμό του Μάκου ανέφερε πως «είναι μέσα στον κορμό, έπαιρνε παιχνίδια. Κάποια στιγμή ήθελα να δοκιμάσω και κάτι άλλο. Είναι φανερή η έλλειψη ταχύτητας στον κεντρικό άξονα. Είναι σημαντικός ο κεντρικός άξονας γιατί είναι η καρδιά και εκεί θέλουμε παίκτες να πασάρουν γρήγορα και να μετατοπίζουν τη μπάλα στο επιθετικό κομμάτι. Ο Μάκος πήρε μια ευκαιρία ακόμη στην Ξάνθη, δε με ικανοποίησε και όπως θα περίμενα από ένα έμπειρο παίκτη. Δεν έφταιγε όμως μόνο ο Μάκος για την ήττα αλλά δυστυχώς έτσι είναι στο ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια του ζητήθηκε ένα σχόλιο για τον Μπράβο. «Εχει κάποια κομμάτια στο στυλ του παιχνιδιού που με ικανοποιούν. Έχει τη δύναμη σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι πιεστικός προς τη μπάλα. Δεν είναι πολύ καιρό στην ομάδα και σίγουρα του λείπουν κομμάτια όπως η αλλαγή παιχνιδιού και πρέπει να οδηγεί την ομάδα, του λείπει η διαγώνια πάσα που την έχει και πρέπει να τη βάλει στην ομάδα αλλά έχει στοιχεία που μου αρέσουν και το πρώτο είναι η δύναμη».

Κλείνοντας ρωτήθηκε αν μετά τη σημερινή νίκη, θα.. σβηστεί το πρόσφατο πρόστιμο που είχε επιβληθεί στους παίκτες, για την εμφάνισή τους στην Ξάνθη. «Ευελπιστώ…», είπε σχετικά.