7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο Αγρίνιο το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://www.digifest.info) το οποίο αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα το φεστιβάλ γίνεται φέτος σε δεκαεπτά (17) πόλεις στην Ελλάδα την Τετάρτη 26, την Πέμπτη 27 και το Παρασκευή 28 Απριλίου 2017. Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ορεστιάδα, Πάτρα, Πύργος Ηλείας, Ρόδος, Σύρος, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χανιά.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και προσκαλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες να ενημερωθούν και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου στις 26 Απριλίου 2017 και ώρες 08:15-14:30. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ενεργά (εκτός από τους επισκέπτες) περισσότεροι από μαθητές 370 και 68 καθηγητές από 28 σχολεία με 33 έργα. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πέρα των παρουσιάσεων των μαθητών, έκθεση με τα έργα των μαθητών, μουσικά δρώμενα και ενδιαφέροντα εργαστήρια για μαθητές. Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων.
Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στην Αιτωλοακαρνανία διοργανώνεται από τον Σύμβουλο Πληροφορικής Δρ. Σπυρίδωνα Παπαδάκη σε συνεργασία με την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας και τη Δ/μση Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νία και την τοπική οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αγρινίου.

Για περισσότερες πληροφορίες (ιστορικό, υλικό) για το φεστιβάλ μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα http://7digifestait.blogspot.gr.

Για την οργανωτική επιτροπή 7ου Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας