Υπόθεση Μέντζου : Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους

Απολογήθηκαν σήμερα στον Ανακριτή Αγρινίου δύο άτομα, μία γυναίκα και ένας άνδρας (μεταξύ τους συγγενείς), στα οποία ασκήθηκε δίωξη για την ανθρωποκτονία την του δασκάλου Νίκου Μέντζου, που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στις 21 Απριλίου 2011, σε χωράφι ιδιοκτησίας του στη θέση Ρουπακιά Αγρινίου.

fl1245Μετά την πολύωρη διαδικασία της απολογίας τους, κατά την οποία αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή με την ανθρωποκτονία του Νίκου Μέντζου και με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Μετά από αυτή την εξέλιξη φαίνεται ότι η διαδικασία της ανάκρισης θα συνεχιστεί με την εξέταση και άλλων μαρτύρων και στοιχείων, που πιθανά προκύψουν. Όσον αφορά τη συνέχιση ή μη της δίωξης των δύο για ανθρωποκτονία, αυτό θα αποφασιστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Παρά τις εξελίξεις  του τελευταίου διαστήματος σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση, δηλαδή των μαρτυριών που οδήγησαν στην προσωποποίηση της δίωξης για την ανθρωποκτονία του Νίκου Μέντζου, αλλά και των όσων ισχυρίζονται οι διωκώμενοι που τελικά δεν προφυλακίστηκαν, οι δικαστικές αρχές μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν φαίνεται ακόμη να έχουν βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το ποιος ή ποιοι δολοφόνησαν τον άτυχο δάσκαλο.