Σε τρολο-συζήτηση κατέληξε η ερώτηση για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια [video]

Και ενώ πληροφούμαστε πως για μεγάλα οδικά έργα που δεν έχουν πόρους από το ΕΣΠΑ, όπως η Παράκαμψη Χαλκίδας, ο ΒΟΑΚ και το βόρειο τμήμα του Ε65, «είμαστε ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων» για τη χρηματοδότησή τους, θα περίμενε κανείς στη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Κωνσταντόπουλου για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό που συζητήθηκε σήμερα στη βουλή, ο Χρ. Σπίρτζης να δηλώσει κάτι παραπάνω από την αναγκαιότητα του έργου και το δίκαιο του αιτήματος. Να ξεδιπλώσει τις σκέψεις του Υπουργείου για τη χρηματοδότηση του έργου και τις διαδικασίες ωρίμανσής του κτλ. Αντ΄ αυτού γελοιοποιώντας τον κοινοβουλευτικό ελέγχο ο Υπ. Υποδομών αρκέστηκε να δηλώσει “κάνουμε ενέργειες” και να αναλώσει το χρόνο της συζήτησης στο να απαντήσει στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ σχετικά με τα εγκαίνια των αυτοκινητοδρόμων, το μποτιλιάρισμα στην Ιόνια Οδό καθώς και την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου» στη σήραγγα της Παναγοπούλας. Σημειωτέον πως από το Υπ. Υποδομών εκδόθηκε σήμερα σχετική ανακοίνωση – απάντηση για τα θέματα αυτά, όμως ο Υπουργός επελέξε να αναλώσει και τη συζήτηση στη βουλή για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια για αυτά τα θέματα.

Έχει δίκιο βέβαια ο Υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζης να επισημαίνει τις ευθύνες, ιδίως των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε χαρακτηριστικά στη βουλή ο Χρ. Σπίρτζης πως ο υπεύθυνος υποδομών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μανιάτης λέει ότι το ΠΑΣΟΚ διαπραγματεύτηκε με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίλυσε τα προβλήματα για τη σωτηρία των έργων παραχώρησης και βέβαια προέβη στη βελτιστοποίηση των μελετών με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του υλικού κόστους των έργων, ενώ ικανοποίησε όλα τα εύλογα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. “Άρα, ο κ. Μανιάτης, που τα ξέρει και καλά αυτά τα πράγματα, προφανώς έχει προβλέψει και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για το Αγρίνιο” είπε ο Χρ. Σπίρτζης με διάθεση τρολαρίσματος στη βουλή.

Όμως οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ κρίθηκαν από τον λαό σε αλλεπάλληλες εκλογές και ο Χρ. Σπίρτζης θα μπορούσε να αφουγκραστεί και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου και να απαντήσει κάτι πιο συγκεκριμένο για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, τουλάχιστον να παρουσιάσει ποιες σκέψεις έχει και ποια ενδεχόμενα εξετάζει για τη χρηματοδότηση του έργου το Υπ. Υποδομών. Δυστυχώς δεν το έκανε…