Σύμβουλος της Πολιτείας οπωσδήποτε, δεν κατέχει και την απόλυτη αλήθεια

Το ΤΕΕ είναι ο σύμβουλος της Πολιτείας οπωσδήποτε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και το ιερατείο που κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Δηλαδή, ενώ το κείμενο των προτάσεών του για την ανάπλαση του πάρκου έχει κατά βάση σωστές παρατηρήσεις επισημαίνοντας ελλείψεις της μελέτης, έχει όμως και κάποια σημεία που είναι άστοχα.

hyde parkΔηλαδή, επαναφέρει το θέμα του μαντρότοιχου παρόλο που αυτό ήταν από τα σημεία αιχμής των αντιδράσεων στην ανάπλαση του 2013. “Ο μαντρότοιχος και τα σιδερένια κιγκλιδώματα που το περιβάλλουν δημιουργούν μια απωθητική διάθεση τόσο στον πεζό όσο και σ’ αυτόν που κινείται με αυτοκίνητο” λέει χαρακτηριστικά το ΤΕΕ. Φαίνεται όμως το ΤΕΕ παραγνωρίζει ότι και το Hyde Ρark στο Λονδίνο(φωτο), όπως και τα περισσότερα πάρκα στην Ευρώπη, έτσι είναι με μαντρότοιχο και κιγκλιδώματα…

Σε άλλο σημείο το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας προτείνει “μέριμνα για την στάθμευση των αυτοκινήτων, όχι μόνο στην περιοχή του αναψυκτηρίου αλλά και σε άλλα σημεία. Μέριμνα για μικρής διάρκειας στάση για επιβίβαση-αποβίβαση ατόμων και μικρών παιδιών σε επιλεγμένα σημεία”. Και εδώ καταλαβαίνει κανείς ότι το ΤΕΕ μπέρδεψε το Πάρκο του Αγρινίου που είναι μερικές δεκάδες στρέμματα με το Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης μετριέται σε τετραγωνικά χιλιόμετρα (3,4 για την ακρίβεια). Δεν είναι δυνατόν το ΤΕΕ να προτείνει να μπαίνουν αυτοκίνητα μέσα στο πάρκο!!!