Ανάγκη για… 50 χορωδούς στην ΕΡΤ!

Λίστα 302 θέσεων για την κάλυψη των αναγκών της συνέταξε η ΕΡΤ, προκειμένου να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Η λίστα είναι προς περαιτέρω επεξεργασία, καθώς δεν είναι βέβαιο αν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες λειτουργίας της εταιρείας, και ο τελικός στόχος είναι να προσληφθούν 150 – 200 εργαζόμενοι.

Από τη σχετική καταγραφή ξεχωρίζει το αίτημα πρόσληψης 50 χορωδών για τα Μουσικά Σύνολα. Ακόμη, η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας ζητάει 75 άτομα, η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης 73 (38 δημοσιογράφους), η Γενική Διεύθυνση Προγράμματος 29 κ.λπ. Σημαντικά κενά εντοπίζονται σε καμεραμέν, συνεργεία, που έως και σήμερα εξακολουθεί να τα νοικιάζει η ΕΡΤ, και ηχολήπτες ραδιοφώνου. Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια, μέσω εταιρειών, «υπηρεσιών ηχοληψίας» και μεικτών και εξωτερικών παραγωγών για το ραδιόφωνο. Στην πραγματικότητα, για την έμμεση πρόσληψη προσωπικού μέσω εργολαβικών εταιρειών και για συγκεκριμένες ραδιοφωνικές παραγωγές, εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο υπουργός Νίκος Παππάς είχε δεσμευθεί στο Κοινοβούλιο ότι θα γίνει διαγωνισμός και θα εξαλειφθούν τα κατάλοιπα από τις επιπτώσεις του λουκέτου, με την πρόσληψη εργολαβικών σχημάτων. «Είμαστε στην κατεύθυνση να μπορέσουμε να εξορθολογίσουμε κι άλλο τη λειτουργία της εταιρείας. Δηλαδή, εκεί που υπήρχαν κενά στην παραγωγή έργου –τα οποία, δυστυχώς, η διοίκηση αναγκαζόταν και αναγκάζεται να καλύπτει με συμβάσεις με εξωτερικές εταιρείες– να προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, ώστε και το κόστος να μειωθεί για την εταιρεία και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται καλύτερα», είχε δηλώσει.

Άγνωστο, επίσης, παραμένει αν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση τον νόμο του Χρ. Βερναρδάκη, και στην ΕΡΤ, με τη μετάταξη εργαζομένων που επιθυμούν να μετακινηθούν.

ΠΗΓΉ : typologies.gr