Αντιπαράθεση για μια ανάθεση, τη “λάσπη στον ανεμιστήρα” και το “προσωπικό”

Το θέμα της ανάθεσης (δείτε εδώ) σε αθηναϊκή εταιρεία της αποτύπωσης του ηλεκτροφωτισμού του δήμου Αγρινίου στάθηκε η αφορμή και σήμερα στο δημοτικού συμβούλιο να δημιουργηθούν εντάσεις.

Το θέμα που σε προηγούμενη συνεδρίαση τέθηκε από τους Δ. Τραπεζιώτη και Κ. Ρόκο επανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Π. Μοσχολιός κάνοντας λόγο για παράνομη διαδικασία και ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση που πάρθηκε. Όπως ισχυρίστηκε ο Π. Μοσχολιός η εν λόγω εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση ασχολείται, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της με άλλο αντικείμενο, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου -σύμφρωνα πάντα με τον Π. Μοσχολιό- χαρακτήριζει το αντικείμενο της ανάθεσης ως μελέτη και όχι ως εργασία. Με τις αιτιάσεις του Π. Μοσχολιού συμφώνησε εν πολλοίς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καζαντζής.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έκανε λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα από την πλευρά της αντιπολίτευσης. “Το θέμα είναι ποιος μπορεί να κάνει αυτό το έργο με τόσο λίγα χρήματα για όλο τον δήμο Αγρινίου” ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως σε πόλεις όπως τα Γιάννενα και η Λάρισσα έγιναν αναθέσεις με τριπλάσιο και τετραπλάσιο κόστος. “Έπρεπε να μας πουν μπράβο που προσπαθούμε να κάνουμε εξοικονόμιση, έπρεπε κάποιοι να ντρέπονται που πετούν λάσπη στο ανεμιστήρα και μας λοιδορούν”.

Ο Π. Μοσχολιός ζήτησε το λόγο επί προσωπικού από το προεδρείο και ακολούθησε ένταση ανάμεσα στο προεδρείο και τους νυν και πρώην δήμαρχο. Ο Γ. Παπαναστασίου επέμεινε πως ο Π. Μοσχολιός δεν στοιχειοθέτησε το προσωπικό και κατέληξε λέγοντας πως ο μόνος που έχει προσωπικό είναι ο δήμαρχος.