Με ήττα 0-2 απέναντι στον πρωταθλητή ολοκλήρωσε ο Παναιτωλικός

Με ήττα απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό ολοκλήρωσε ο Παναιτωλικός την εφετινή πολύ μέτρια πορεία του στο πρωτάθλημα της Superleague. Παρά την ήττα, αποθεώθηκαν οι παίκτες του Μάκη Χάβου από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Έχοντας κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και έχοντας μαθηματικά μείνει στην κατηγορία ο Παναιτωλικός το σημερινό παιχνίδι δεν είχε ουσιαστικό διακύβευμα πέραν του γοήτρου. Ο Παναιτωλικός εξάλλου παρατάχθηκε με πολλές ελλείψεις στο αγωνιστικό χώρο και αντικειμενικά ήταν δύσκολο να διεκδικήσει κάτι από το σημερινό παιχνίδι. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (Τσόρι, Ελιονούσι) και δύο δοκάρια του Καρντόσο, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το Αγρίνιο κι ολοκλήρωσε την σεζόν με το 2-0 επί του Παναιτωλικού.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερες ευκαιρίες ή ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την υπεροχή, αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει σοβαρά την εστία του Κυριακίδη. Ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Όσκαρ Καρντόσο. Ο Παραγουανός είχε μια κεφαλιά που πέρασε άουτ στο 9’, ενώ στο 18’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Από συνδυασμό του Μάριν με τον Ελιουνούσι η μπάλα έφτασε στον Καρντόσο, το δεξί βολέ του οποίου κατέληξε στο δοκάρι.

Στη συνέχεια, ο Παναιτωλικός ανέβασε ρυθμό και είχε ένα διάστημα στο οποίο κυριάρχησε απειλώντας με κοντινή προβολή του Τσοκάνη (26’), σουτ του Κλέσιο που έφυγε άουτ από καλή θέση (27’) και κακή κεφαλιά ξανά από τον Κλέσιο, ο οποίος βρέθηκε μόνος του, αλλά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Καπίνο (31’).Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βρήκε το γκολ και πήρε προβάδισμα. Στο 37’ ο Ντε Λα Μπέγια έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Καρντόσο να στέκεται και πάλι άτυχος, αφού η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι από την κεφαλιά του. Ωστόσο, στην επαναφορά ο Ντομίνγκες είχε εύκολο και έκανε το 1-0 με αριστερό σουτ από τη μικρή περιοχή!

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο…Ο Παναιτωλικός είχε κάποιες ημιτελείς ενέργειες με κύριο εκφραστή τον Κλέσιο, όπως το δυνατό σουτ του Μοζαμβικανού που έφυγε άουτ στο 55’ ή το επικίνδυνο γύρισμά του που σταμάτησε στους αμυντικούς του Ολυμπιακού στο 67’.Το μόνο που είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός ήταν ένα ωραίο μακρινό σουτ του Ελιουνούσι που έφυγε άουτ στο 74’, ωστόσο και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 79’ ο Καρντόσο βρήκε ωραία τον Ντε Λα Μπέγια, ο οποίος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ελιουνούσι έκανε το τελικό 2-0 με δεξί σουτ στην κίνηση.Στο 89’ ο Παναιτωλικός είχε απίθανη διπλή ευκαιρία να μειώσει, όμως αρχικά ο Καπίνο απέκρουσε το φαλτσαριστό σουτ του Ρόσα και εν συνεχεία ο Κλέσιο σούταρε άουτ στο κενό τέρμα. Τέλςο, στις καθυστερήσεις ο Καπίνο νίκησε τον Κλέσιο σε τετ α τετ αποκρούοντας με το πρόσωπο!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Λόπες, Παπάζογλου (75′ Μπράβο), Ρέι (80′ Γιαννιώτης), Ρόσα, Κλέσιο, Βακράκος (64′ Βασιλούδης).
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Μαρτίνς (58′ Ανδρούτσος), Ρομαό, Τσόρι (64′ Μπουχαλάκης), Μάριν (75′ Μανθάτης), Ελιουνούσι, Καρντόσο.