Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑ για όλο τον καλλικρατικό δήμο Αγρινίου

Για την ισχύ του Κοινωνικού Τιμολογίου σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου αποφάσισε η ΔΕΥΑ Αγρινίου βάσει του Η Ν.4368/16 άρθρο 13. Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ θα πάει στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για επικύρωση.

Αναλυτικά :
α) Στους τρίτεκνους και πολύτεκνους παρέχεται έκπτωση 50 % επί του λογαριασμού ύδρευσης και αποχέτευσης. Αφορά δημότες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Αγρινίου με ανήλικα τέκνα έως 18 ετών, ή τέκνα που σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ έως την ηλικία των 25 ετών, με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ προσαυξανόμενο με το ποσό των 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
β) Σε άτομα με αναπηρία 67 % και άνω, παρέχεται έκπτωση 50 %, επί του λογαριασμού ύδρευσης και αποχέτευσης. Αφορά Δημότες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Δήμου Αγρινίου με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος με αναπηρία.
γ) Άποροι, άνεργοι και Ευπαθείς Ομάδες: Όσοι δημότες είναι άποροι και μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο κοινωνικό παντοπωλείο ή σιτίζονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου (ευπαθείς ομάδες) από 0-10 κυβικά θα απαλλάσσονται της πληρωμής αυτών και από 11 κυβικά και πάνω θα έχουν μείωση 50 % επί του λογαριασμού ύδρευσης και αποχέτευσης.