Hellas Rally Raid 2017 στη Ναύπακτο

6 ημέρες rally raid στα βουνά της Ελλάδας
210 αναβάτες από 21 χώρες θα δώσουν μάχη για μια θέση στο βάθρο του Hellas Rally Raid 2017

Όταν ακούς τη λέξη Dakar, σου έρχονται κατευθείαν στο μυαλό εικόνες από μηχανοκίνητα “θηρία” που παλεύουν με τα άγρια τερέν της Βολιβίας και της Αργεντινής με αναβάτες και οδηγούς να δίνουν τα πάντα για να αντιμετωπίσουν τις απίστευτες προκλήσεις που έχουν μπροστά τους.Αυτή είναι η πιο δύσκολη και πιο σκληρή μορφή offroad αγώνων και κάτι αντίστοιχο έχουμε και στην Ελλάδα!

Ένας αγώνας που περνάει μέσα από τα δάση, τις παραλίες, τις πεδιάδες και τα Ελληνικά βουνά, μέσα σε έξι ημέρες που δοκιμάζουν τις αντοχές μηχανών και αναβατών. Χιλιάδες χιλιόμετρα θα πρέπει να καλυφθούν –από 160 έως 250χλμ.- καθημερινά, ενώ το 90% θα είναι πάνω σε offroad τερέν.

Το Hellas Rally Raid θα διεξαχθεί από τις 22-28 Μαΐου και θα έχει έδρα τη Ναύπακτο. 210 αθλητές από 21 χώρες (από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι το Μεξικό) θα τρέξουν πάνω από 2.000 χιλιόμετρα και θα ανεβούν μέχρι και τα 2.400μ. υψόμετρο, διασχίζοντας διαδρομές από τον ορεινή Κορινθία έως την Ευρυτανία.

Η KTM θα συμμετάσχει επίσημα για πρώτη φορά μετά το 2003. Ανάμεσα σε αυτούς που θα αγωνιστούν στα ελληνικά χώματα θα είναι πολλοί έμπειροι αναβάτες όπως o 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, Iván Cervantes και ο Νεοζηλανδός Chris Birch που θα τρέξει με μια δικύλινδρη KTM.

Διάβασε το αναλυτικό πρόγραμμα του Hellas Rally Raid 2017 εδώ