Στωικά περίμεναν οι κτηνοτρόφοι της Λεπενούς να συναντήσουν τους… “ανεπιθύμητους”

Από το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνεται στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο κτηνοτρόφοι από τη Λεπενού προκειμένου να συνταντηθούν με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τον οποίο όπως και την Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σταρακά έχουν κηρύξει ανεπιθύμητο στο χωριό τους. Κίνηση φυσικά που επιδέχεται αρκετών ερμηνειών…

Η συνάντηση τελικά έγινε, αφού οι κτηνοτρόφοι περίμεναν στωικά μέχρι να ολοκληρώσει ο Περιφερειάρχης τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στα τοπικά ΜΜΕ. Ο λόγος για κτηνοτρόφους βοοειδών που μετά τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ διαπιστώθηκε ότι εισέπρατταν επιδοτήσεις έχοντας δηλώσει μεγαλύτερο αριθμό ζώων από αυτόν που έχουν στην πραγματικότητα. Αν και οι έλεγχοι έγιναν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι κτηνοτρόφοι τα βάζουν και με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, έχοντας επιμέρους παράπονα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σταρακά τους πλησίασε από νωρίς προφανώς για να τους διαβεβαιώσει πως η συνάντηση με τον Απ. Κατσιφάρα θα γίνει και να κατανευνάσουν τα πνεύματα. Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως μερίδα των κτηνοτρόφων εξαπέλυσαν απειλές και ύβρεις κατά δημοσιογράφων με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα για τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λεπενού.