Κάποιος να σκουπίσει τον ιδρώτα της Περιφέρειας

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, έμμεσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι όσον αφορά τα οδικά έργα η Περιφέρεια έχει άδεια συρτάρια από μελέτες….

Σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε βρέθηκε σε δύσκολη θέση λέγοντας πως την ευθύνη για τις μελέτες έχει το Υπουργείο… Προφανώς ο Περιφερειάρχης ξέχασε ότι το έργο Κουβαράς – Φυτείες – Μπαμπίνη που τώρα εκτελείται γίνεται με μελέτες της πρώην νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας. Στην συνέχεια ο Απ. Κατσιφάρας επιχείρησε να μεταθέσει τη συζήτηση σε άλλο γήπεδο κάνοντας λόγο για εργατοώρες για πάνω από ένα χρόνο ώστε να ωριμάσει η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη για το Αγρίνιο και η Ολοκληρωμένη Επένδυση για τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού…

Και ο Περιφερειάρχης με την απάντησή του εκτέθηκε ακόμη περισσότερο! Οι μελέτες για τα έργα της Β.Α.Α. στο Αγρίνιο γίνονται από το δήμο Αγρινίου, ενώ όσον αφορά την Ο.Χ.Ε Μεσολογγίου – Αιτωλικού η Περιφέρεια και ο δήμος Μεσολογγίου κάνουν με ξένα κόλλυβα κηδεία… Και αυτό γιατί για τα δύο “έργα – σημαία” προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ οι μελέτες έχουν γίνει στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο από τον Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.