Με καθυστέρηση… το Τεχνικό Δελτίο Εξειδίκευσης για το παλιό νοσοκομείο

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των κατοίκων για την αξιοποίηση τον παλαιού Νοσοκομείου δίνει στη δημοσιότητα τη τελική απόφαση τον Υπουργείου Υγείας για την «Αναδιαμόρφωση τον κτιρίου (Κ7) τον παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου για τη στέγαση τον ΠΕΔΥ-ΜΕ Αγρινίου», συνολικού ενδεικτικού τον προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από την αποστολή του Τεχνικού Δελτίου Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ώστε το έργο να καταστεί επιλέξιμο. Μία απόφαση που φυσικά έρχεται με καθυστέρηση…. αφού έρχεται δυόμιση περίπου μήνες μετά την έγκριση σκοπιμότητας του έργου. Κάλλιο αργά βέβαια παρά ποτέ….

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πρωτοβουλίας αναφέρει:
Η απόφαση αυτή, μαζί με την μελέτη των μηχανικών και τον προϋπολογισμό του έργου, έχει ήδη αποσταλεί στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Απομένει πλέον η απόφαση της Περιφέρειας για την ένταξή τον στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος, μέσω τον προγράμματος ΕΣΠΑ για τις δομές υγείας. Το έργο κρίνεται από το Υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει στην απόφασή του, «στρατηγικής προτεραιότητας». Για εμάς τους κατοίκους της περιοχής και συνολικά της πόλης είναι έργο ζωής. Πρέπει επί τέλους να σταματήσει η ερήμωση της περιοχής και η μετατροπή των χώρων τον παλαιού Νοσοκομείου σε εστία μόλυνσης, σε άντρο κλεφτών και ναρκομανών. Πρέπει επί τέλους να σταματήσει η εγκατάλειψή του και, ως δημόσια περιουσία, να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και με την πρέπουσα προσοχή. Είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι με αυτό το έργο ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση και των υπολοίπων χώρων τον, τη μεταφορά σ” αυτό και άλλων υπηρεσιών, για την στέγαση των οποίων σε μισθωμένους χώρους δαπανώνται τεράστια ποσά. Όπως είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι το συνολικό εμβαδόν του παλαιού Νοσοκομείου ανέρχεται στα 7.000 μ2.
Η επιτροπή και μετά από αυτή την εξέλιξη θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι την αξιοποίηση τον συνόλου των χώρων τον παλαιού Νοσοκομείου. Καλούμε τους φορείς της πόλης να κινητοποιηθούν προκειμένου να υλο¬ποιηθεί αυτή η απόφαση. Η αξιοποίηση τον παλαιού Νοσοκομείου μας αφορά όλους.