Τι σκοπιμότητα έχουν οι συναντήσεις των ελεγχόμενων κτηνοτρόφων με τους αυτοδιοικητικούς;

Αν οι κτηνοτρόφοι της Λεπενούς, που ισχυρίζονται ότι αδικήθηκαν από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, πραγματικά πιστεύουν πως όχι μόνο αδικούνται αλλά και στοχοποιούνται, θα πρέπει να σκεφτούν την προσφυγή στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους. Στις δυτικές δημοκρατίες έτσι γίνεται, όπως θεωρεί ότι αδικείται καταφεύγει στα δικαστήρια. Πόσω μάλλον όταν καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, όπως ισχυρίζονται οι κτηνοτρόφοι της Λεπενούς ότι συμβαίνει.

Οι συναντήσεις τους με τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής δεν είναι ξεκάθαρο τι σκοπιμότητα έχουν. Τι νόημα έχει να ανακοινώνουν πως οι Κατσιφάρας και Σταρακά είναι ανεπιθύμητοι στο χωριό τους και στη συνέχεια να επιδιώκουν συνάντηση μαζί τους; Επίσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγελαδοτρόφοι της Λεπενούς μετά την συνάντησή τους με τον δήμαρχο Αγρινίου. Πέραν του ότι ο δήμος Αγρινίου δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο θέμα, ούτε διαθέτει κτηνιατρική υπηρεσία, στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται πως “με πρωτοβουλία του (σ.σ. του δημάρχου) προκάλεσε συνάντηση με μέλη της επιτροπής αγώνα”. Η ανακοίνωση αυτή δεν διαψεύστηκε από το δημαρχείο και επομένως είναι προφανές ότι οι αυτοδιοικητικοί αντιμετωπίζουν και ψηφοθηρικά ή μάλλον πρωτίστως ψηφοθηρικά το θέμα. Όμως οι αυτοδιοικητικοί θα πρέπει να προσέξουν, γιατί εκτός από την εκδοχή των αγελαδοτρόφων της Λεπενούς που δεν αποκλείεται να ευσταθεί, υπάρχει και η εκδοχή του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία ΕΑΝ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα θα έχει ως κατάληξη τα αποτελέσματα των ελέγχων να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία της απάτης σε βάρος του δημοσίου για τις επιδοτήσεις που λαμβάνονταν από κάποιους για ανύπαρκτα ζώα που είχαν δηλώσει (επαναλαμβάνουμε ΕΑΝ η εκδοχή του ΟΠΕΚΕΠΕ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα).

Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος θα πρέπει να θυμούνται πως δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητές τους ο έλεγχος των επιδοτήσεων, ούτε φυσικά η απόμονή της δικαιοσύνης! Γιατί λοιπόν οι αυτοδιοικητικοί κάνουν αυτές τις συναντήσεις;